-Συντριπτικά μεγάλο ποσοστό παιδικής φτώχειας παρατηρείται στις οικογένειες, όπου εργάζεται μόνον ο ένας γονιός, ενώ χειρότερη είναι η κατάσταση στα ζευγάρια με πάνω από δύο παιδιά και στους μετανάστες!

Στοιχεία που προκαλούν σοκ, έφερε στην επιφάνεια η έρευνα της γερμανικής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, αναφορικά με το επίπεδο διαβίωσης των οικογενειών στην Γερμανία!
Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν από την Family Report, στην Γερμανία συνεχίζεται να αυξάνεται η παιδική φτώχεια,
ανεξάρτητα με την ύπαρξη των οικογενειών, που έφθασαν πρόσφατα στην χώρα ως μετανάστες.
Η έκθεση αναδεικνύει ένα άκρως σημαντικό στοιχείο, το οποίο περιλαμβάνει, εκτός των οικονομικών στοιχείων και τις κοινωνικές προεκτάσεις του προβλήματος,
το οποίο έχει αυξητική τάση σε επίπεδο πρόβλεψης για τα επόμενα χρόνια, αν δεν ληφθούν μέτρα.
Όπως αναφέρεται, τα παιδιά οικογενειών που διαβιώνουν σε οικογένειες, με έναν από τους δύο γονείς τους να εργάζεται με πλήρες ωράριο εργασίας, αντιμετωπίζουν σοβαρόταρες ελλείψεις σε παροχές, ακόμη και σε επίπεδο διατροφής.
«Η καλύτερη λύση στην παιδική φτώχεια, είναι να εργάζονται και οι δύο γονείς», αναφέρει ο εισηγητής, προτείνοντας την βελτίωση των δομών και των διευκολύνσεων, που παρέχει ο Νόμος και το Κράτος.
Σημειώνεται, ότι στην Γερμανία προβλέπονται επιδόματα και άδειες στις μητέρες σε ικανοποιητικό επίπεδο, καθώς και άλλες παροχές για την διευκόλυνση ενός ζευγαριού, ωστόσο τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι δεν αρκούν και ότι πρέπει να ενταθούν.
Χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό της φτώχειας στα παιδιά των οικογενειών, που εργάζεται μόνον ο ένας γονιός, το οποίο αγγίζει το!44% και είναι τετραπλάσιο, σε σχέση με εκείνο που καταγράφεται στις οικογένειες, στις οποίες εργάζονται και οι δύο γονείς. Τέλος, ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας απαντάται στις οικογένειες, που έχουν πάνω από δύο παιδιά και βέβαια στους μετανάστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ