Όπως κάθε χρόνο, μια ομάδα νέων Αυστριακών επισκέφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο τη Βηθλεέμ, τον ιερό τόπο της γέννησης του Σωτήρα μας, έλαβε το ιερό Φως από την κανδήλα του Σπηλαίου της Γέννησης, που με την ανύστακτη φροντίδα και θυσιαστική διακονία του μαρτυρικού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ανάβει νυχθημερόν, το μετέφερε αεροπορικώς στη Βιέννη και από εκεί σιδηροδρομικώς στο Μόναχο, με σκοπό την από εκεί μεταφορά του σε πολλές πόλεις της Γερμανίας.
Το φετεινό σύνθημα της εκδήλωσης ήταν “Η Ειρήνη χρειάζεται ποικιλία (πολλαπλότητα) – για μια ανεκτική κοινωνία”.
Στον Καθεδρικό Ναό του Μονάχου έλαβε χώρα, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, ειδική τελετή υποδοχής του ιερού Φωτός από τον Καρδινάλιο Μονάχου και Πρόεδρο της Συνόδου των Καθολικών Επισκόπων της Γερμανίας, Σεβ. Reinhard Marx, τον ευαγγελικό Επίσκοπο Βαυαρίας και Πρόεδρο της της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας. κ.  Heinrich Bedford-Strohm και τον Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση, Αρχιερατικό Επιτετραμμένο για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία.
Στον κατάμεστο με νεολαία καθεδρικό ναό του Μονάχου, εκπρόσωποι της νεολαίας και ο ευαγγελικος Επίσκοπος ανέπτυξαν πτυχές και παραμέτρους της σύγχρονης κοινωνίας που χρήζουν του φωτισμού της Φάτνης  της Βηθλεέμ και της χάριτος του Χριστού για “επί γης ειρήνη και εν ανθρώποις ευδοκία”, o Καρδινάλιος Μαρξ αναφέρθηκε στη παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, τονίζοντας το θέλημα του Θεού για την πολλαπλότητα της ζωής στον πλανήτη μας, ενώ ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης διάβασε την ακόλουθη ευχή.
“Δημιουργηθήκαμε όλοι κατ΄εικόνα και καθ΄ομοίωσιν Θεού και αναζητούμε με τη διαφορετικότητά μας την οδό που οδηγεί στη ζωή. Ο Ιησούς είναι η οδός και η αλήθεια και η ζωή. Λάβετε και διαδώστε το φως της Ειρήνης της Βηθλεέμ, με εμπιστοσύνη στον Ιησού, και αφήστε τον κόσμο να λάμψει με πολλαπλότητα και ειρήνη”.
Το Φως της Ειρήνης από τη Βηθλεέμ μεταφέρεται σε εκκλησίες, κατοικίες, σχολεία, Υπουργεία, Δημαρχεία, Κοινότητες, σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία, παιδικούς σταθμούς, πολυκαταστήματα, ευαγή ιδρύματα, φυλακές,  κ.λ.π.
Εφέτος οι διοργανωτές αναφέρθηκαν στον επίσημο χαιρετισμό τους, κατά την υποδοχή του Φωτός της Ειρήνης στον Καθεδρικό Ναό του Μονάχου, στην εικοσαετή συμμετοχή του εκπροσώπου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση στην υποδοχή του ιερού Φωτός από τη Βηθλεέμ στο Μόναχο και στην διάδοσή του σ΄όλη τη Γερμανία και τον ευχαρίστησαν θερμά για το εικοστό ιωβηλαίο. Ο Καρδινάλιος, ο Ευαγγελικός Επίσκοπος και οι 1500 επισκέπτες του καθεδρικού ναού του Μονάχου καταχειροκρότησαν τον π. Απόστολο για αυτή την εικοσαετή ορθόδοξη μαρτυρία και διακονία του.
Όπως μετέδωσε το Βαυαρικό Ραδιόφωνο στις 16.12.18, το ιερό Φως της Βηθλεέμ μεταφέρεται στο Μόναχο ήδη από το 1986. Το 2001 μετάφέρθηκε στη Νέα Υόρκη, μετά την καταστροφή των Διδύμων πύργων, ενώ μετά τη λήξη του Ψυχρού πολέμου το παρέλαβαν ο Μιχαήλ Κορμπατσώφ (1995) και ο πρώην καγγελάριος της ΟΔΓ, Ηέλμουτ Κολ (2001).
Η βαυαρική τηλεόραση αναφέρθηκε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ημέρας, στην εκδήλωση αυτή, καθώς επίσης και οι εφημερίδες και το διαδύκτιο.
Oλες οι φωτογραφίες διετέθησαν ευγενώς για ελεύθeρη χρήση από τον φωτογράφο Robert Kiderle.
Με ευχές
Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ