. Σύμφωνα με έρευνα-μελέτη μεγάλης εταιρείας, με αντικείμενο τις μελλοντικές προβλέψεις και υπολογισμούς, οι ΗΠΑ θα χάσουν την πρωτοκαθεδρία από την Κίνα

“Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα καταστρέψει σύντομα τους πόρους των καταναλωτών και θα επιδεινώσει την όλη κατάσταση”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Αίσθηση προκαλεί η πρόβλεψη ειδικού αναλυτή του γαλλικού τραπεζικού κολοσσού “Societe Generale”, που, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ ανέφερε, ότι “η οικονομία των ΗΠΑ δεν θα επιπλέει για πολύ ακόμη”!
“Το μόνο πράγμα, που σώζει τις Ηνωμένες Πολιτείες από την ύφεση, είναι ο καταναλωτής, ωστόσο η Αμερικανική οικονομία, δεν θα αντέξει να επιπλέει για πολύ ακόμη”, δήλωσε συγκεκριμένα σε ομιλία του προς πελάτες της τράπεζας, ο αναλυτής της “Societe Generale”, Albert Edwards.
Σύμφωνα με τον αναλυτή, η οικονομία των ΗΠΑ έχει επιβραδυνθεί τόσο πολύ, που είναι κοντά στην ταχύτητα της στασιμότητας, που θα μειώσει τις επενδύσεις των επιχειρήσεων και των κερδών, δείχνοντας, ότι η ύφεση δεν είναι μακριά. Το μόνο πράγμα, που την υποστηρίζει, είναι το επίπεδο των καταναλωτικών δαπανών, το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου το 70% του ΑΕΠ των ΗΠΑ.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Edwards, οι ΗΠΑ μπορεί να χάσουν, επίσης, την υποστήριξη αυτή σύντομα.

“Η κατανάλωση μοιάζει περισσότερο με το ξύλινο δεκανίκι, που τρώγεται από τους τερμίτες, τρίζει κάτω από το βάρος της οικονομίας και στηρίζεται από το ίδιο το νεκρό βάρος της οικονομικής ανάκαμψης”!

“Το μόνο πράγμα, που δεν επιτρέπει τις Ηνωμένες Πολιτείες να κυλήσουν στην ύφεση, είναι ο Αμερικανός καταναλωτής. Είναι δύσκολο να πούμε, ότι η κατανάλωση είναι η μηχανή της οικονομίας, καθώς μοιάζει περισσότερο με το ξύλινο δεκανίκι, που τρώγεται από τους τερμίτες, τρίζει κάτω από το βάρος της οικονομίας και στηρίζεται από το ίδιο το νεκρό βάρος της οικονομικής ανάκαμψης! Προφανώς πλησιάζει στο τέλος” ανεφερε ο αναλυτής.
Ο ίδιος συνέκρινε επίσης την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες με αυτό, που παρατηρήθηκε πριν από την χρηματοπιστωτική κρίση, το 2007, όταν μόνον η κατανάλωση διατηρούσε την οικονομία από την ύφεση.
Στο τέλος, η έλλειψη επενδύσεων στις επιχειρήσεις και η επιβράδυνση της αγοράς εργασίας, έφεραν τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα στους καταναλωτές και το ΑΕΠ κατέρρευσε.
Ο Edwards προειδοποιεί ακόμη, ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα καταστρέψει σύντομα τους πόρους των καταναλωτών και θα επιδεινώσει την όλη κατάσταση!

ipa-simaia

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ