– «Η Κυβέρνηση πρέπει να αντισταθεί σε κάθε περίπτωση να μην συμπεριληφθούν σε όποια συμφωνία μέτρα μισθολογικού και συνταξιοδοτικού χαρακτήρα».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Την εκτίμηση, ότι η επίτευξη ενός «έντιμου συμβιβασμού» είναι ανέφικτη, εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, επισημαίνοντας, ότι «λόγω εμμονών και επιμονών από τους πιστωτές δεν θα υπάρξει συμφωνία στις 24 Απριλίου. Είναι δύσκολη η διαπραγμάτευση και ο Θεός να βάλει το χέρι του».MITROPOULOS
Παράλληλα ο κ. Μητρόπουλος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, τόνισε, ότι «παρακολουθώντας το ζήτημα του μνημονίου, πάντα έλεγα, ότι οι δανειστές δεν θα ενδώσουν, μας έχουν χειροδέσει με κείμενα, που δύσκολα μπορούμε να τα υπερβούμε. Φαίνεται, ότι η Κυβέρνηση, τώρα και σωστά, δεν έχει άποψη για το τι θα γίνει μέχρι στις 24 Απριλίου, αν οι δανειστές επιμείνουν, στην όποια συμφωνία κάνουν, να έχουν σκληρά μέτρα … Η Κυβέρνηση πρέπει να αντισταθεί σε κάθε περίπτωση, όπως ανθίσταται ο Πρωθυπουργός πολύ σωστά, να μην συμπεριληφθούν σε όποια συμφωνία μέτρα μισθολογικού και συνταξιοδοτικού χαρακτήρα».

«Δεν μπορεί πολιτικοί, που άσκησαν, ασκούν πολιτική σε μια κατάσταση εξαθλίωσης των συμπατριωτών μας να διαθέτουν απίθανο πλούτο και δύσκολα να μπορούν να τον διερμηνεύσουν»

Αναφερόμενος στην “λίστα Νικολούδη”, είπε: «Υπάρχουν μέσα πολλοί πολιτικοί. Δεν μπορεί πολιτικοί, που άσκησαν, ασκούν πολιτική σε μια κατάσταση εξαθλίωσης των συμπατριωτών μας να διαθέτουν απίθανο πλούτο και δύσκολα να μπορούν να τον διερμηνεύσουν. Δεν μπορεί δημοσιογράφοι, τιμητές προσώπων, ζηλωτές του μνημονίου, που σήκωσαν μεγάλο βάρος, να επιβάλλουν στον λαό την θεραπεία-σοκ, δηλαδή να του εμπεδώσουν την ιδεολογία της δουλείας απέναντι στους δανειστές, να βρίσκονται με απίθανο πλούτο στο εξωτερικό. Γι’ αυτό λέω να ελεγχθούμε όλοι, εμείς, οι συγγενείς μας και οι στενότεροί μας φίλοι, αν έχουν παράνομο πλούτο».

«Κατηγορήθηκα για φοροδιαφυγή, παρά το ότι έχουν κερδηθεί όλα τα δικαστήρια. Και επειδή δεν κάνω αγωγές και μηνύσεις, συνεχίζουν ακόμη να ρίχνουν λάσπη»

Ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος αναφέρθηκε επίσης στις κατηγορίες και τις επιθέσεις, που δέχθηκε ο ίδιος, επισημαίνοντας τα εξής: «Κατηγορήθηκα για φοροδιαφυγή, παρά το ότι έχουν κερδηθεί όλα τα δικαστήρια. Και επειδή δεν κάνω αγωγές και μηνύσεις, συνεχίζουν ακόμη να ρίχνουν λάσπη. Στις 10/1/2014, που έκανα την ερώτηση, όχι μόνον κινδύνευσε η ζωή μου το βράδυ, διότι δέχτηκα επίθεση, αλλά υφίσταμαι και επίθεση, ότι είμαι δήθεν φοροφυγάς, ενώ έχουν τα χαρτιά στο Υπουργείο Οικονομικών… Δεν ήξερα, ότι, κάνοντας αυτή την ερώτηση στην Βουλή, θα είχα μπλέξει με ζητήματα ζωής και ύπαρξης εμένα και της οικογένειάς μου, για αυτό είμαι πολύ τρομοκρατημένος από αυτό».
«Το Νομικό Συμβούλιο, όταν απεφάνθη, ότι είναι παραγεγραμμένη η υπόθεσή μου, κάτι που αγνοούν οι συκοφάντες, έπεται του δικαστηρίου της ουσίας, ότι είναι παράνομο το πρόστιμο και δέχομαι ακόμα κριτικές. Είναι η αθλιότητα στο μεγαλείο της, αφορούσε ένα ποσό επαναπατρισμού για να αποδοθεί σε τρίτους» ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος για τις κατηγορίες, που του αποδόθηκαν για φοροδιαφυγή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ