-Έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη μια τεράστια εκστρατεία με κεντρικό θέμα την ενδυμασία των μουσουλμάνων γυναικών και την απαγόρευση της δημόσιας παρουσίας τους με μπούρκα, νικάμπ και ολόσωμο μαγιώ μπουρκίνι!

Μια τεράστια εκστρατεία έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη με κεντρικό θέμα την ενδυμασία των μουσουλμάνων γυναικών και την λεγόμενη «μπούρκα».
Η Γαλλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, που απαγόρευσε το Ισλαμικό πέπλο στο πρόσωπο, όπως είναι η μπούρκα και το νικάμπ, σε δημόσιους χώρους.
Μάλιστα, στις μουσουλμάνες, που συλλαμβάνονται στην Γαλλία με μπούρκα, επιβάλλεται πρόστιμο! Η απαγόρευση αυτή, να εγκαταλείπουν οι μουσουλμάνες τα σπίτια τους με τα πρόσωπά τους καλυμμένα, τέθηκε σε ισχύ στην Γαλλία, ήδη από το 2011!
Αρκετοί γαλλικοί δήμοι σε παραθαλάσσιες περιοχές έχουν, επίσης, απαγορεύσει το ολόσωμο μαγιώ, γνωστό και ως burkini (μπουρκίνι).
Μόλις λίγους μήνες μετά την Γαλλία, το Βέλγιο έθεσε και αυτό εκτός νόμου την μπούρκα, απαγορεύοντας την χρήση της σε δημόσιους χώρους, όπως στον δρόμο και στα πάρκα.
Οι Βέλγοι βουλευτές, που ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης, υποστήριξαν, ότι η μπούρκα και το νικάμπ ήταν σύμβολα της καταπίεσης των γυναικών.
Αλλά και το ολλανδικό Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το περασμένο έτος σχέδιο νόμου για την απαγόρευση της πλήρους κάλυψης του προσώπου με ισλαμικό πέπλο σε Κυβερνητικά κτίρια, Σχολεία, Νοσοκομεία και στα Μέσα μαζικής μεταφοράς.
Επίσης, στην Ρωσία, οι Αρχές στην περιοχή του Καυκάσου και στην περιοχή της Σταυρούπολης έχουν απαγορεύσει την μουσουλμανική μαντήλα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Η απαγόρευση αυτή επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας το 2013.

Η στάση πολλών Ευρωπαίων σε σχέση με την επιβολή ενδυματολογικού κώδικα στις μουσουλμάνες γυναίκες, αναμένεται να επεκταθεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες

Πρόσφατα, το θέμα αυτό συζητήθηκε και στην Γερμανία, όπου, τελικά, αποφασίσθηκε η απαγόρευση της! Η Κυβέρνηση της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, πρότεινε την θέσπιση ενός νόμου, που θα αναγκάζει τους μουσουλμάνους να δείχνουν τα πρόσωπά τους σε δημόσιους χώρους, όπως είναι τα δικαστήρια, τα σχολεία και τα γραφεία των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών Αρχών.
Την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο ο Υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, ανακοίνωσε την νέα νομοθεσία, η οποία απαγορεύει αυστηρά το πλήρες πέπλο στο πρόσωπο, όπως είναι η μπούρκα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ντε Μεζιέρ δήλωσε: «Το να δείχνουμε το πρόσωπό μας, είναι μία κοινωνική υποχρέωση κάθε πολίτη .Όλοι συμφωνούμε, ότι θέλουμε να επιβληθεί μια προσπάθεια να δείχνουν όλοι οι πολίτες νόμιμα το πρόσωπό τους σε χώρους, όπου αυτό είναι απαραίτητο για την συνύπαρξη της κοινωνίας μας, όπως στις Αρχές, το Ληξιαρχείο, στα Σχολεία και τα Πανεπιστήμια, στις Δημόσιες Υπηρεσίες και στα Δικαστήρια»!
Όπως εκτιμούν ειδικοί αναλυτές, αλλάζει δραματικά η στάση πολλών Ευρωπαίων σε σχέση με την επιβολή ενδυματολογικού κώδικα στις μουσουλμάνες γυναίκες, κάτι που θα επεκταθεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους ίδιους αναλυτές, η στάση αυτή αναμένεται να γενικευθεί και σε άλλες μουσουλμανικές εκδηλώσεις και δράσεις στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Fahnen_Europaparlament

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ