«Δεν υπάρχει το δικαίωμα για έναν πρόσφυγα να πει «θέλω να πάρω το άσυλο σε μια συγκεκριμένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ως δυσάρεστη εξέλιξη για την χώρα μας χαρακτηρίζεται το γεγονός, ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προέβη σήμερα στην δήλωση, πως πρέπει να σταματήσει το πέρασμα των προσφύγων στην Ευρώπη και πως οι πρόσφυγες μπορούν να παραμείνουν στην Ελλάδα!
Συγκεκριμένα, η κ. Μέρκελ είχε σήμερα, Τρίτη, το απόγευμα στο Βερολίνο συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας, Τίχομιρ Ορέσκοβιτς, μετά την οποία έκανε τις ανωτέρω δηλώσεις, που δεν είναι καθόλου θετικές για την Ελλάδα.prosfiges-foto2
Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το «Der Spiegel» στην ηλεκτρονική του έκδοση, η Γερμανίδα Καγκελάριος απευθυνόμενη στους πρόσφυγες, είπε, ότι «πρέπει να σταματήσει η πολιτική του Winkens», δηλαδή το πέρασμα των προσφύγων στην Ευρώπη και τόνισε, ότι υπάρχουν μέρη για να διανυκτερεύσουν και για να διαμείνουν στην Ελλάδα. Το δικαίωμα αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί από τους πρόσφυγες. Δεν υπάρχει το δικαίωμα για έναν πρόσφυγα να πει «θέλω να πάρω το άσυλο σε μια συγκεκριμένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επεσήμανε η ίδια.
Επίσης είπε, ότι «η κατάσταση των προσφύγων στα ελληνο-μακεδονικά σύνορα δεν μπορεί να συγκριθεί με την κακή κατάσταση στην Ουγγαρία τον περασμένο Σεπτέμβριο».

Η κ. Μέρκελ προειδοποίησε για «περαιτέρω αποσταθεροποίηση» και ανέφερε, ότι «η Ελλάδα, ως χώρα της Ζώνης Σένγκεν, και όχι μόνον η Μακεδονία (ΠΓΔΜ), πρέπει να προστατεύσει τα σύνορά της

Η κ. Μέρκελ προειδοποιεί επίσης για «περαιτέρω αποσταθεροποίηση» και ανέφερε, ότι «η Ελλάδα, ως χώρα της Ζώνης Σένγκεν, και όχι μόνον η Μακεδονία (ΠΓΔΜ), πρέπει να προστατεύσει τα σύνορά της. Μόνον μετά από αυτό, θα μπορούσε κανείς να διανείμει τους 160.000 πρόσφυγες, που φτάνουν στις χώρες της ΕΕ και τότε η Γερμανία θα λάβει επίσης το μερίδιό της».
Με αυτές τις δηλώσεις – βόμβα η κ. Μέρκελ δείχνει, πώς εννοεί την «αλληλεγγύη» της προς την Ελλάδα, για την οποία μίλησε προ ημερών. Στην πραγματικότητα, αποδέχεται την στάση της Αυστρίας και των χωρών του Βίζεγκραντ, που κατηγορούν την Ελλάδα, ότι δεν μπορεί να προστατεύσει τα σύνορα της ΕΕ και γι’ αυτό προχωρούν στο κλείσιμό τους Και, μάλιστα, λέει, ότι μέχρι να προστατεύσει τα σύνορα της η Ελλάδα, οι πρόσφυγες πρέπει να μένουν στην δική μας χώρα, να αναζητήσουν καταλύματα στην Ελλάδα, ότι δεν έχουν δικαίωμα να επιλέξουν μια άλλη χώρα της ΕΕ και ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα για διανομή τους σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Με αυτές τις δηλώσεις η κ. Μέρκελ, αδειάζοντας ευθέως πια την Ελλάδα, δίνει και το στίγμα της Γερμανίας, εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό την ερχόμενη Δευτέρα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ