Πρόκειται για τροπολογία, με την οποία απαλλάσσονται από τις επίμαχες ρυθμίσεις, που έβαζαν εμπόδια στις διαγωνιστικές διαδικασίες παραχώρησης έργων, όπως η Εγνατία και οι μαρίνες, σε ιδιώτες.

-Η Κυβέρνηση προχώρησε σε τροπολογία, με την οποία απαλλάσσονται από τις επίμαχες ρυθμίσεις, που έβαζαν εμπόδια στις διαγωνιστικές διαδικασίες παραχώρησης σε ιδιώτες, έργων, όπως η Εγνατία οδός και οι μαρίνες!

Με τροπολογία, που κατατέθηκε από τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομίας κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και Υποδομών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, απαλλάσσονται από τις επίμαχες ρυθμίσεις, που έβαζαν εμπόδια στις διαγωνιστικές διαδικασίες, έργα, όπως είναι η Εγνατία οδός και οι μαρίνες για την παραχώρησή τους σε ιδιώτες.
Συγκεκριμένα, με τροπολογία, που κατατέθηκε στην Βουλή, στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα, η Κυβέρνηση εξαιρεί από το πλαίσιο που θέτει ο Νόμος για την ανάθεση και εκτέλεση των συμβάσεων παραχώρησης, τα αντίστοιχα έργα του ΤΑΙΠΕΔ.
Πρόκειται για τροπολογία, με την οποία απαλλάσσονται από τις επίμαχες ρυθμίσεις, που έβαζαν εμπόδια στις διαγωνιστικές διαδικασίες παραχώρησης έργων, όπως η Εγνατία και οι μαρίνες, σε ιδιώτες.
Στις εξαιρέσεις αυτές προβλέπονται η υποχρέωση προηγούμενης σύμφωνης γνώμης του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, το ερωτηματολόγιο ποιοτικής επιλογής, τα συμβατικά τεύχη, η χρηματοδότηση, η εκχώρηση
απαιτήσεων, η εταιρεία ειδικού σκοπού, το καταβλητέο
αντάλλαγμα από τους χρήστες των έργων, η τεκμηρίωση της διαδικασίας ανάθεσης και εκτέλεσης της σύμβασης παραχώρησης και τα όργανα σύναψης συμβάσεων παραχώρησης. Ο επίμαχος Νόμος 4413/2016, που αποτελεί εναρμόνιση με ευρωπαϊκή οδηγία, αποτελούσε “βαρίδι” για το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και δυναμίτιζε την πορεία των συμβάσεων παραχώρησης.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας οδού εξακολουθεί να βρίσκεται σε τέλμα, ενώ τις προηγούμενες ημέρες ο Σύλλογος Εργαζομένων,
εξέφρασε την αντίθεσή του στην δημοπράτηση 4 νέων μετωπικών σταθμών διοδίων (σε Καβάλα, Στρυμονικό, Αρδάνιο και Σιάτιστα) και 42 πλευρικών και των Κάθετων Αξόνων, με το σκεπτικό, ότι «ο μοναδικός σκοπός του συγκεκριμένου σχεδιασμού είναι να καταστήσει πιο ελκυστική την παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ