Την Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 απεβίωσε ο πρώην Ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών Χανς Ντίτριχ Γκένσερ σε ηλικία 89 ετών.

Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών κ. Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ δήλωσε τα εξής για το θάνατο του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Χανς Ντίτριχ Γκένσερ:

«Η είδηση αυτή με συγκίνησε βαθιά και με γέμισε μεγάλη θλίψη.

Στον μακρύ και πολυκύμαντο βίο του ο Χανς Ντίτριχ Γκένσερ έγραψε κυριολεκτικά ιστορία, την ιστορία της χώρας μας, της Γερμανίας, αλλά και την ιστορία της Ευρώπης. Η θέση του στα βιβλία της ιστορίας είναι βέβαιη. Η υπέρβαση της διχοτόμησης της Γερμανίας και της διάσπασης της Ευρώπης ήταν για αυτόν ένας στόχος ζωής.

Κανένας δεν διατέλεσε περισσότερα χρόνια γερμανός Υπουργός Εξωτερικών από τον Χανς Ντίτριχ Γκένσερ. Είχε την τύχη να υλοποιήσει ο ίδιος τον μεγάλο πολιτικό στόχο της ζωής του, την επανένωση της Γερμανίας, και να προλάβει επίσης να ζήσει την ολοκλήρωση της γερμανικής ενοποίησης.

Ένας μεγάλος Γερμανός και ένας μεγάλος Ευρωπαίος έφυγε σήμερα από κοντά μας. Πενθούμε μαζί με την χήρα του και την οικογένειά του.»

Στην Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας εκτίθεται βιβλίο συλλυπητηρίων, όπου το κοινό μπορεί να υπογράψει. Το βιβλίο θα εκτίθεται την Δευτέρα 4 Απριλίου από ώρα 14:00 έως 16:00, την Τρίτη 5 Απριλίου από ώρα 10:00 έως 12:00 και 14:00 έως 16:00 και την Τετάρτη 6 Απριλίου 10:00 έως 12:00.

Γραφείο Τύπου
Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής
Δημοκρατίας της Γερμανίας
Bild_Hans_Dietrich_Genscher

 

 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ