Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλει για τον συνολικό εκσυγχρονισμό του Δημόσιου Τομέα στην κατεύθυνση αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Έλληνες πολίτες, εκκίνησε, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου,  τη διαδικασία εκπαίδευσης των υπαλλήλων των απανταχού Ελληνικών Προξενικών Αρχών στη χρήση του Πληροφοριακού Συστήματος “Μητρώο Πολιτών” του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στόχος της εκπαίδευσης είναι η απευθείας καταχώριση ληξιαρχικών γεγονότων Ελλήνων πολιτών τα οποία συμβαίνουν στο εξωτερικό και η έκδοση αντίστοιχων πράξεων από τις ίδιες τις Προξενικές Αρχές, ώστε να βελτιωθούν σημαντικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους Έλληνες πολίτες που διαμένουν ή βρίσκονται στο εξωτερικό.

Με τον τρόπο αυτό πρόκειται να επιταχυνθεί και να απλοποιηθεί σημαντικά η διαδικασία εξυπηρέτησης των πολιτών, ενώ καταργείται και η υφιστάμενη υποχρέωση μεταγραφής των παραπάνω ληξιαρχικών πράξεων στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα εκπαιδευτούν 270 υπάλληλοι από  87 Προξενικές Αρχές ενώ εν συνεχεία, οι υπόλοιπες εκπαιδεύσεις που αφορούν 41 Προξενικές Αρχές θα ολοκληρωθούν εντός του Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται με ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Εκτιμάται ότι όλα τα Ελληνικά Προξενεία θα είναι σε θέση να ενεργοποιήσουν το παραπάνω σύστημα από τις αρχές του νέου έτους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ