– Κατονόμασε ως δράστη την οργάνωση «Feto», που η τουρκική Κυβέρνηση υποστηρίζει, ότι δρα παράνομα και καθοδηγείται από τον Φετουλάχ Γκιουλέν, έναν από τους βασικούς «εχθρούς» του Τούρκου Προέδρου.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με δηλητηρίαση, κατήγγειλε ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, πίσω από την επίθεση, η οποία απέτυχε, βρίσκονται οι υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, ενός από τους βασικούς «εχθρούς» του Τούρκου Προέδρου, οι οποίοι, όπως υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός Υγείας, παρακολουθούσαν εδώ και καιρό την ζωή του Ερντογάν, με σκοπό να σχεδιάσουν με στρατηγικό τρόπο την δολοφονία του.tourkia
Ο Τούρκος Υπουργός κατονόμασε ως δράστη την οργάνωση «Feto», που η τουρκική Κυβέρνηση υποστηρίζει, ότι δρα παράνομα και καθοδηγείται από τον Γκιουλέν. Την καταγγελία του Τούρκου Υπουργού Υγείας δημοσίευσε η τουρκική καθημερινή εφημερίδα «Bugün» και αναπαρήχθη από τα υπόλοιπα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. «Όσοι προσπαθούν να κάνουν καλό, γίνονται πάντα στόχος τέτοιων ενεργειών» τονίζει στην «Bugün» ο Μεχμέτ Μουεζίνογλου.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν προωθεί διαμέσου ενός τεράστιου δικτύου σχολείων την διάδοση της τουρκικής κουλτούρας, τόσο στις ΗΠΑ, όπου διαμένει μόνιμα από το 1999, όσο και στην Τουρκία

Ο Γκιουλέν είναι πρώην ιμάμης και πρώην πνευματικός καθοδηγητής του Ερντογάν. Εμφανιζόταν το 1999 σε ένα βίντεο να προτρέπει τους οπαδούς του «να κινηθούν μέσα στις αρτηρίες του συστήματος, χωρίς ουδείς να προσέξει την ύπαρξή τους, μέχρι να φθάσουν σε όλα τα κέντρα εξουσίας».
Σημειώνεται, ότι ο ισλαμιστής θεωρητικός και μεγαλοεπιχειρηματίας, ο άνθρωπος που θεωρείται ως ο υπ’ αριθμόν 1 «εσωτερικός εχθρός» του Τούρκου Προέδρου, προωθεί διαμέσου ενός τεράστιου δικτύου σχολείων την διάδοση της τουρκικής κουλτούρας, τόσο στις ΗΠΑ, όπου διαμένει μόνιμα από το 1999, όσο και στην Τουρκία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ