Ιδιαίτερα προσβλητικός για τον Έλληνα Πρωθυπουργό ήταν ο τίτλος άρθρου, που δημοσίευσε στον ιστότοπό της η γερμανική εφημερίδα “Bild”, ενόψει της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, σήμερα Παρασκευή.
Ειδικότερα, η γερμανική εφημερίδα έδωσε στο σημερινό τετ-α-τετ τον χαρακτηρισμό «η επιστροφή του επαίτη Έλληνα», εξηγώντας, οτι ο Τσίπρας θα θέσει στην Γερμανίδα Καγκελάριο το θέμα του κουρέματος του χρέους «για το πτωχευμένο κράτος του».
«Για την Μέρκελ, το αίτημα έρχεται σε κακή στιγμή», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, εξηγώντας, ότι «η Καγκελάριος και ο Υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε θα το απορρίψουν, όχι μόνον γιατί θα χαθούν γερμανικά κεφάλαια, αλλά και επειδή δέχονται πιέσεις, καθώς το ΔΝΤ, μετά από έναν χρόνο, δεν συμμετέχει ακόμα στο τρίτο πακέτο διάσωσης».

bild

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της “Bild”, ο Αλέξης Τσίπρας θα επαναφέρει το ζήτημα, διότι δέχεται ισχυρές πιέσεις από το εσωτερικό της χώρας. «Πολίτες και συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ξεσηκωθεί εναντίον του Νόμου των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, ενώ έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ξανά φήμες για εκλογές τον επόμενο χρόνο».
Ειδική αναφορά κάνει η εφημερίδα “Bild” και στην επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, στην Αθήνα τον Νοέμβριο, γράφοντας, πως «η Ουάσινγκτον βλέπει στο πρόσωπο της Ελλάδας έναν στρατηγικό εταίρο πριν από την Μέση Ανατολή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ