-“Ποιά δημόσια περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας θα μπορούσαν να πωληθούν σε ιδιώτες και να ξεχρεώσουν τους Γερμανούς φορολογούμενους της Ανγκελα Μέρκελ”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Με τίτλο «Η μεγάλη λίστα των ελληνικών πωλήσεων» η γερμανική εφημερίδα “Bild” παρουσιάζει σε δημοσίευμά της, όσα αναμένεται να “βγουν στο σφυρί” στην χώρα μας, στα πλαίσια των ιδιωτικοποιήσεων, που επιβάλλει η νέα Συμφωνία.
Στόχος των ιδιωτικοποιήσεων, όπως είναι ήδη γνωστό, είναι η συλλογή 50 δισεκατομμυρίων ευρώ από τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας. Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας αναφέρεται στην δημιουργία του ειδικού Ταμείου με τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, στο πλαίσιο των εγγυήσεων για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος και περιλαμβάνει στο δημοσίευμά της λίστα, στην οποία περιέχονται από λιμάνια και αθλητικά κέντρα έως παραλίες, ως όλα αυτά, που θα μπορούσαν να πωληθούν σε ιδιώτες και να ξεχρεώσουν τους Γερμανούς φορολογούμενους της Ανγκελα Μέρκελ.

bild

-Μαρίνες, όπως αυτή της Επιδαύρου ή σε νησιά, όπως η Υδρα (αδιευκρίνιστη τιμή)
-Λιμάνια, π.χ Πειραιά και Θεσσαλονίκης (τιμής πώλησης περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ)
-Παραλίες, για παράδειγμα της Ερμιόνης στην Πελοπόννησο
14 περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ άλλων της Ρόδου, της Κέρκυρας και της Κω (αναμενόμενα έσοδα 1,3 εκατομμυρίων ευρώ)
-2 Airbus (αξία 10 εκατομμυρίων ευρώ)
-2.500 κτίρια του Υπουργείου Πολιτισμού και του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος, αλλά και κτίρια στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανόμενων αυτών σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη
-77.332 στρέμματα δημόσιας γης
-Ιαματικές πηγές
-Στάδια και αίθουσες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όπως το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου
-Ξενοδοχεία, σε διάφορες τουριστικού ενδιαφέροντος περιοχές της χώρας μας, όπως στην Ρόδο
-Την πρώην αμερικανική βάση του Ηρακλείου στην Κρήτη
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, στην λίστα θα μπορούσαν να προστεθούν περίπου 6.000 νησιά. Ενα από τα οποία, το νησί του Αγίου Θωμά, αγόρασε ο Γουώρεν Μπάφετ για 15 εκατομμύρια ευρώ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ