-“Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε απεγνωσμένα να αποσπάσει από την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, μια δέσμευση για κούρεμα του χρέους, αλλά η Μέρκελ τον παρέπεμψε στο Eurogroup”.
Στα όσα συζητήθηκαν στις Βρυξέλλες μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, αναφέρεται η γνωστή γερμανική εφημερίδα “Bild”, η οποία, σε συνέχεια του χθεσινού προκλητικού της άρθρου, που χαρακτηρίζει τον Έλληνα Πρωθυπουργό “επαίτη”, γράφει χαρακτηριστικά για τον Αλέξη Τσίπρα στο γνώριμο ύφος της, ότι «το προσπάθησε, και πάλι. Και έφαγε χυλόπιτα, και πάλι!». tsipras

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας «προσπάθησε απεγνωσμένα να αποσπάσει από την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, μια δέσμευση για κούρεμα του χρέους. (…) Εντούτοις, και σύμφωνα με πληροφορίες των αντιπροσωπειών, η Μέρκελ παρέπεμψε στο αρμόδιο όργανο των χωρών της ευρωζώνης, το Eurogroup. Ο στόχος του Τσίπρα είναι ένα κούρεμα χρέους για την χρεωκοπημένη του χώρα. Για την Μέρκελ, όμως, το αίτημα αυτό έρχεται σε κακή στιγμή», γράφει η εφημερίδα, παραπέμποντας στο ότι το ΔΝΤ δεν έχει αποφασίσει ακόμη την συμμετοχή του στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στην κ. Μέρκελ και στον κ. Σόϊμπλε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ