Acropolis Museum Shop

Το Μουσείο Ακρόπολης προτείνει στους επισκέπτες του για χριστουγεννιάτικα δώρα μια σειρά από μοναδικά αναμνηστικά είδη για μικρούς και μεγάλους, όπως γούρια, κοσμήματα, διακοσμητικά αντικείμενα, αξεσουάρ και κοσμήματα, όλα διαθέσιμα στα Πωλητήρια του Μουσείου.

Γούρι Μουσείου Ακρόπολης 2018

Το γούρι του Μουσείου Ακρόπολης για το 2018 είναι εμπνευσμένο από το στεφάνι μυρτιάς που εικονίζεται σε μαρμάρινη πλάκα και εκτίθεται στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης (μέσα του 1ου αι. μ.Χ. ΕΜ8124). Η πλάκα με το ανάγλυφο στεφάνι από φύλλα και καρπούς μυρτιάς αφιερώθηκε στον Απόλλωνα υπό Μακραίς, ο οποίος λατρευόταν σε σπηλιά κάτω από τους επιμήκεις βράχους στα δυτικά της Ακρόπολης.  Ο άρχοντας θεσμοθέτης Μητρόδωρος από τον Μαραθώνα (επόπτης εφαρμογής του δικαίου) χάρισε στο θεό την ανάγλυφη απεικόνιση του ‘’στεφάνου μυρσίνης’’ που του είχε προσφέρει η πόλη για την πετυχημένη θητεία του. Πάνω αριστερά στη μαρμάρινη πλάκα διαβάζεται η ευχή «Αγαθή Τύχη».

Τιμή επιτραπέζιου ή κρεμαστού γουριού: 35,00€
Σχεδιαστής: Κώστας Δημόπουλος

***

Κεραμικό ρόδι

Εμπνευσμένο από το ρόδι που κρατά η Κόρη 593 ως προσφορά στη θεά Αθηνά (580–570 π.Χ.). Οι πολυάριθμοι σπόροι του ροδιού το έκαναν σύμβολο γονιμότητας, αφθονίας, ευημερίας και καλής τύχης. Το έκθεμα βρίσκεται στον 1ο όροφο της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, στην Αίθουσα των Αρχαϊκών Έργων του Μουσείου Ακρόπολης.

Τιμή: 19,00€
Χρώματα: κόκκινο, μπεζ, γκρι
Σχεδιαστής: Τρεις Γραμμές

***

Κεραμική σφαίρα

Διακοσμητική μπάλα με γεωμετρικά σχέδια εμπνευσμένα από τα πήλινα αγγεία της προθήκης 1, στην Αίθουσα των Κλιτυών της Ακρόπολης (9ος – 8ος αι. π.Χ.).

Τιμή: 15,00€
Χρώματα: κεραμιδί, μαύρο
Σχεδιαστής: Τρεις Γραμμές

Acropolis Museum Shop

***

Κεραμική σβούρα

Διακοσμητική μπάλα με γεωμετρικά σχέδια εμπνευσμένα από τα πήλινα αγγεία της προθήκης 1, στην Αίθουσα των Κλιτυών της Ακρόπολης (9ος – 8ος αι. π.Χ.).

Τιμή: 19,50€
Χρώματα: κεραμιδί, μαύρο
Σχεδιαστής: Τρεις Γραμμές

***

«Η μεγάλη κουκουβάγια της Ακρόπολης»
Πιστό αντίγραφο Μουσείου Ακρόπολης ©
acropolis museum

Πιστό αντίγραφο της μεγάλης μαρμάρινης κουκουβάγιας της Ακρόπολης των αρχών του 5ου αι. π.Χ. (Ακρ. 1347). Το πρωτότυπο βρέθηκε το 1840 βόρεια του Παρθενώνα και τώρα βρίσκεται στην είσοδο του Μουσείου. Η κουκουβάγια έχει μάτια μεγάλα και λαμπερά, σαν τα μάτια της Αθηνάς. Γι’ αυτό έγινε το αγαπημένο πουλί της θεάς . Έλεγαν ότι εμφανίστηκε λίγο πριν από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, ως καλός οιωνός για τη νίκη του Θεμιστοκλή.

Το αντίγραφο είναι αποκλειστική παραγωγή των εργαστηρίων του Μουσείου Ακρόπολης και έγινε με υλικά και τεχνική που πληρούν τις προδιαγραφές υψηλής ποιότητας.

Τιμή: 20,00€ σε κλίμακα 1:20 / 40,00€ σε κλίμακα 1:10

***

Διακοσμητικές πλακέτες «Καρυάτιδα & Κόρες»

Σχεδιαστής: GRACIOUS GREECE

Οι διακοσμητικές πλακέτες είναι σχεδιασμένες αποκλειστικά για το Μουσείο Ακρόπολης. Η συλλογή είναι εμπνευσμένη από τις Καρυάτιδες και τις Αρχαϊκές Κόρες. Κάθε διακοσμητική πλακέτα έχει δύο όψεις για να απεικονίζει και τις δύο όψεις του γλυπτού.

Οι Καρυάτιδες ήταν μαρμάρινα αγάλματα νεαρών γυναικών που στήριζαν, αντί για κίονες, την οροφή του νότιου προστεγάσματος του Ερεχθείου. Μπορείτε να δείτε τα εκθέματα στον 1ο όροφο του Μουσείου Ακρόπολης, στον εξώστη των Καρυάτιδων.

Οι Κόρες ήταν μαρμάρινα αγάλματα  νεαρών κοριτσιών, τα οποία οι εύποροι Αθηναίοι αφιέρωναν στη θεά Αθηνά, στην Ακρόπολη. Ντυμένα με πολύχρωμα ρούχα και εντυπωσιακά κοσμήματα ενσάρκωναν το ιδεώδες του νεαρού κοριτσιού της αρχαϊκής εποχής. Μπορείτε να δείτε τα εκθέματα στον 1ο όροφο, στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης.

 

Πλακέτα plexi glass Kαρυάτιδα

Τιμή: 49,50€
Σχέδιο εμπνευσμένο από Καρυάτιδα του Ερεχθείου (420-415 π.Χ.).

Πλακέτα plexi glass Κόρη 670

Τιμή: 28,50€
Σχέδιο εμπνευσμένο από την Κόρη 670 (520-510 π.Χ.)
Πλακέτα plexi glass Κόρη 679

Τιμή: 28,50€
Σχέδιο εμπνευσμένο από την Κόρη  679, γνωστή ως «Πεπλοφόρος» από το είδος  του ρούχου που φορά, του πέπλου (γύρω στο 530 π.Χ.).  Πιστεύεται ότι δεν πρόκειται για απλή Κόρη αλλά για τη θεά Άρτεμη, η οποία αρχικά κρατούσε τόξο και βέλη στα χέρια.

Πλακέτα plexi glass Κόρη 682

Τιμή: 38,50€
Σχέδιο εμπνευσμένο από την Κόρη  682, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος Κόρη της Ακρόπολης (γύρω στο 520 π.Χ.).

Πλακέτα plexi glass Κόρη 683

Τιμή: 26,00€
Σχέδιο εμπνευσμένο από την Κόρη 683, γνωστή ως  η «Κόρη με τα κόκκινα παπούτσια»  (γύρω στο 510 π.Χ.)

 

Πλακέτα plexi glass Κόρη 685

Τιμή: 28,50€
Σχέδιο εμπνευσμένο από την Κόρη  685 (500-490 π.Χ.).

***

Στριφτό δαχτυλίδι επιγραφή

Εμπνευσμένο από ψήφισμα για την ίδρυση του ναού και του βωμού της Αθηνάς Νίκης, στην οποία αναγράφεται και το όνομα του αρχιτέκτονα Καλλικράτη (427-424 π.Χ.). Το έκθεμα βρίσκεται στον πρώτο όροφο του Μουσείου Ακρόπολης στην ενότητα «Ο ναός της Αθηνάς Νίκης».

Τιμή: 49,00€
Σχεδιαστής: Πέτρος Βλητίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ