-“Η ΕΚΤ δεν μπορεί να επιζήσει μετά από ένα «ελληνικό ατύχημα», καθώς, δεν θα είναι μόνον τεχνικά αφερέγγυα, αλλά θα έχει ταυτόχρονα χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας”.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ένα πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό άρθρο, που αναφέρεται στις αρνητικές επιπτώσεις, τις οποίες μπορεί να έχει ένα “ελληνικό ατύχημα” στην ΕΚΤ , την Ευρωζώνη και σε ολόκληρο το Υπερκράτος των Βρυξελλών, δημοσιεύει η εφημερίδα “Το Παρόν”.frankfourt
Το άρθρο βασίζεται σε ανάλυση του Αμερικανού Νταίηβιντ Στόκμαν (David Stockman), πρώην διευθυντή του Γραφείου Προϋπολογισμού στην Κυβέρνηση Ρήγκαν, αργότερα “δαίμονα” της Γουώλ Στρήτ και σήμερα μελετητή και σχολιαστή των οικονομικών εξελίξεων, με μεγάλην απήχηση για την οξυδέρκεια, την μεγάλη πείρα και την αδίστακτη παρρησία της διάγνωσης. Η ανάλυση αυτή, που είναι ιδιαίτερα καυστική και φανερώνει, ίσως, και τις χρόνιες επιβουλές του αμερικανικού οικονομοπολιτικού Κατεστημένου απέναντι στο δημιούργημα της ΕΕ, δημοσιεύτηκε στην πολύκροτη ιστοσελίδα του Στόκμαν, «Κόντρα Γωνία» και αναδημοσιεύθηκε, μεταξύ άλλων, από το διαδικτυακό οικονομικό δελτίο “Ζήρο Χέτζ”. Φέρει τον κατατοπιστικό τίτλο: «Ελληνικό Δυστύχημα» και επισημαίνει, πως αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει τον θάνατο της ΕΚΤ και του Τοξικού καθεστώτος του Κεϊνσιανού Κεντρικού Ταπεζικού Συστήματος.

“Υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες δυνατότητες για έναν αποφασισμένο ηγέτη, προκειμένου να ανατρέψει τους υπολογισμούς των “κυνηγών” του και να επιτύχει την διάσωση της χώρας και της αξιοπιστίας του”

Όπως αναφέρει στον πρόλογό της η εφημερίδα “Το Παρόν”, το άρθρο αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’όψιν από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το επιτελείο του, καθώς πρόκειται για ένα άκρως διαφωτιστικό κείμενο, που αναφέρεται στις δυνατότητες, οι οποίες και αυτή την ύστατη ώρα, προ της “αυτοκτονικής συνθηκολόγησης”, είναι ακόμη διαθέσιμες σε έναν αποφασισμένο ηγέτη για να ανατρέψει τους υπολογισμούς των “κυνηγών” του και να επιτύχει την διάσωση της χώρας και της αξιοπιστίας του.
Το άρθρο του Νταίηβιντ Στόκμαν είναι μακροσκελές, αποτελεί ουσιαστικά μια καυστική καταγγελία της οικονομικής πολιτικής του Μάριο Ντράγκι και της ΟΝΕ γενικώτερα, υποστηρίζει ότι η ποσοτική χαλάρωση αποτυγχάνει την επιδιωκόμενη αύξηση της κατανάλωσης και αναθέρμανσης της Οικονομίας, όταν τα νοικοκυριά είναι υπερχρεωμένα, ότι το συνολικό χρέος των 19 χωρών της ΟΝΕ πλησιάζει τα 100% του Ακαθάριστου Προϊόντος, ότι οι εγγυήσεις, βάσει των οποίων τυπώνεται αφειδώς νέο χρήμα είναι σκουπίδια και ότι όλα αυτά οδηγούν γοργά σέ έκρηξη και διάλυση.

“Οτιδήποτε κι’ αν λένε οι αναλυτές, για μέτρα προστασίας, αυτά δεν πρόκειται να κρατήσουν πολύ, μόλις εισδύσει στο μυαλό του κόσμου καί των επενδυτών η εικόνα, ότι η ευρωζώνη δεν είναι αδιαίρετη”

Οι ειδικές αναφορές του στην πτυχή, που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση, τους τραπεζίτες και τους φορολογουμένους στην Ελλάδα, είναι οι ακόλουθες:
«Σ’ αυτό, που προφανώς ήταν μια κίνηση από την θεωρία των παιγνίων, ο Βαρουφάκης προσέφερε τους συμπατριώτες του, στην Ευρώπη και στον κόσμο, μιαν υπηρεσία. Με την προειδοποίησή του στους χρηματοδότες των Βρυξελλών, ότι η χρηματοδότηση της χρεωκοπημένης Ελλάδος είναι ο μόνος τρόπος να περισώσουν το Ευρωπαϊκό Σχέδιο και να εγγυηθούν το Ευρώ, ο ΄Ελληνας Υπουργός ξεφώνησε την αλήθεια, αν και ίσως αθέλητα.
Οτιδήποτε κι’ αν λένε οι αναλυτές, για μέτρα προστασίας από μετάδοση της φωτιάς, αυτά –είπε- δεν πρόκειται να κρατήσουν πολύ, μόλις εισδύσει στο μυαλό του κόσμου καί των επενδυτών η εικόνα, ότι η ευρωζώνη δεν είναι αδιαίρετη.
Ασφαλέστατα έχει δίκιο.΄Οσοι πιστεύουν στην δημοκρατία και στην οικονομική ελευθερία, όπου και αν ζουν στον κόσμο, θα πρέπει να προσεύχονται για ένα «ελληνικό ατύχημα». Στις προαεχείς εβδομάδες, όταν τα χρέη 1,8 δισεκατομμυρίων θα πρέπει να πληρωθούν στο ΔΝΤ και η Ελλάδα δεν θα μπορεί να τα πληρώσει, τότε θα σημάνει μια στιγμή ηρωϊκής ειρωνίας για τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Το τερατογενές σχέδιο του Ευρώ δεν μπορεί να επιζήσει της αναμενόμενης ελληνικής στάσης πληρωμών”

Αν μείνει πιστός στο αριστερό πρόγραμμά του και ελευθερώσει την Ελλάδα από τα νύχια των γραφειοκρατών της ΕΕ και του ΔΝΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει ένα μεγάλο πλήγμα υπέρ της δημοκρατίας και του καπιταλισμού, σε μια μεγάλη ιστορική στροφή. Η αμφισβήτηση των Γερμανών και της Τρόϊκο θα προκαλούσε μια βροντώδη κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του καρκινώδους καθεστώτος υπερκράτους, που έχει εγκαθιδρυθεί στις Βρυξέλλες και στην Φρανκφούρτη και θα κατέφερε θανάσιμο πλήγμα επίσης στο διεθνές Κεϊνσνεσιανό σύστημα κεντρικών τραπεζών.
Το καλό είναι, ότι όλο αυτό τερατογενές σχέδιο του Ευρώ δεν μπορεί να επιζήσει της αναμενόμενης ελληνικής στάσης πληρωμών. Μόνον η ΕΚΤ είναι τώρα φορτωμένη με 138 δισεκατομμύρια ευρώ ελληνικού χρέους –ποσό, που είναι ίσο με τις εναπομένουσες καταθέσεις στο όλο τραπεζικό σύστημα. Δεν χρειάζεται να λεχθεί πως όταν το αναμενόμενο «ελληνικό δυστύχημα» εκραγεί, στα πρωτοσέλιδα, θα ξεσπάσει πανδαιμόνιο στην ΕΚΤ, στις Βρυξέλλες και σε όλες τις πρωτεύουσες των 19 χωρών».

“Η ΕΚΤ δεν μπορεί να επιζήσει μετά από ένα «ελληνικό ατύχημα», καθώς, δεν θα είναι μόνον τεχνικά αφερέγγυα, αλλά θα έχει ταυτόχρονα χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας”

Ο Στόκμαν αναφέρει, ότι η Κεντρική τράπεζα της Γερμανίας κατέχει 85 δισεκατομμύρια ευρώ σε χρεώγραφα ελληνικών τραπεζών, που είναι απελπιστικά αφερέγγυες και ότι οι εγγυήσεις, που έχουν κατατεθεί για τα 87 δισεκατομμύρια ευρώ του ELA είναι σε ομόλογα του ελληνικού κράτους, που είναι εξόφθαλμα χρεωκοπημένο. ΄Οτι συνεχιζόταν η εκροή δισεκατομμυρίων σε ένα τραπεζικό σύστημα-Ζόμπι αποτελεί –λέει- κολοσιαία απάτη. Πού, όταν θα εκραγεί, «θα ακολουθήσει, στούς διαδρόμους του μεγαλοπρεπούς νέου ανακτόρου, αξίας 2 δισεκατομμυρίων ευρώ της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη, ένα τέτοιο “κυνήγι μαγισσών”, που η Εύρωπη δεν έχει δεί εδώ και πολλές γενεές.
«Γεγονός είναι –συνεχίζει- ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να επιζήσει μετά από ένα «ελληνικό ατύχημα». Δεν θα είναι μόνον τεχνικά αφερέγγυα, αλλά, το σημαντικώτερο: θα έχει ταυτόχρονα χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Όλοι θα αναρωτιούνται, πως ο Ντράγκι και η ανίδεη κουστωδία του δάνεισαν 138 δισεκατομμύρια σε ένα μαζικά αναξιόχρεο τραπεζικό σύστημα μιας χρεωκοπημένης Οικονομίας στα πρόθυρα οικονομικής και πολιτικής αναρχίας;

“Όταν οι φορολογούμενοι της Ευρώπης ξυπνήσουν στην πραγματικότητα των 350 δισεκατομμυρίων ευρώ, που δάνεισαν στην χρεωκοπημένη Ελλάδα, οι δημοσιονομικές “μαινάδες” θα εξαπολυθούν σε όλόκληρη την ήπειρο”

Επιπλέον, θα γίνει αμέσως αντιληπτό, ότι δεν υπάρχει κανένα θαύμα Ντράγκι – απλώς μια γιγάντια επιχείρηση παραπλάνησης. Κστά συνέπεια οι ενθουσιώδεις πλειοδότες της τελευταίας τριετίας θα μετατραπούν σε ένα πανικόβλητο κοπάδι πωλητών.
Κοντολογίς, όταν οι φορολογούμενοι της Ευρώπης ξυπνήσουν στην πραγματικότητα των 350 δισεκατομμυρίων ευρώ, που δάνεισαν στην χρεωκοπημένη Ελλάδα και όταν οι ανίκανοι πολιτικοί της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Γαλλίας και ενός σημαντικού μέρους της κεντρικής Ευρώπης ανακαλύψουν, ότι τελικά δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν τους φουσκωμένους προϋπολογισμούς τους με ένα πρόσθετο 1%, οι δημοσιονομικές “μαινάδες” θα εξαπολυθούν σε όλόκληρη την ήπειρο.

“Το επικείμενο «ελληνικό δυστύχημα» θα ξεφουσκώσει την ψευδαίσθηση της ευημερίας, ωθώντας τό μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης σε οξεία οικονομική κρίση και πολιτική αναταραχή”

Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα διαφυγής. Η περιοχή των 19 χωρών του Ευρώ πλησιάζει σε χρέος 100% του Ακαθάριστου Προϊόντος, κατάσταση, που “καλλωπίζεται” με τα γερμανικά πλεονάσματα από μια εξαγωγική άνθηση, που γρήγορα μειώνεται και το γεγονός, ότι για κάποιο καιρό η εκτύπωση χρήματος από τον Ντράγκι παρέσχε τεράστιες ενέσεις ρευστού στους αδειασμένους λογαριασμούς τους.
Το επικείμενο «ελληνικό δυστύχημα» θα ξεφουσκώσει αυτή την ψευδαίσθηση, ωθώντας τό μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης σε οξεία οικονομική κρίση και πολιτική αναταραχή, του τύπου, που ήδη έχει μεταμορφώσει την Ελλάδα και έγινε εντυπωσιακά φανερή στις πρόσφατες ισπανικές εκλογές. Οι πιθανότητες, ότι το ευρωπαϊκό υπερκράτος και το Κεϊνσιανό νομισματικό καθεστώς της ΕΚΤ θα επιζήσουν της αναστάτωσης είναι, ευτυχώς, κάπου μεταξύ των ισχνών και των ανύπαρκτων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ