Ενόψει του διαγωνισμού για την παραχώρηση της “Εγνατίας Οδού” σε ιδιώτες, προκηρύχθηκε το έργο: «Κατασκευή σταθμών διοδίων Παμβώτιδας, Μέστης, Ιεροπηγής και Ευζώνων επί της “Εγνατίας Οδού” και των καθέτων αυτής αξόνων»!
Ενόψει του διαγωνισμού για την παραχώρηση της “Εγνατίας Οδού” σε ιδιώτες, 10 νέοι σταθμοί διοδίων θα ανεγερθούν άμεσα, πέριξ και εντός του μεγάλου αυτού οδικού άξονα, εκ των οποίων οι 4 θα γίνουν σε κάθετες οδούς προς την Εγνατία και οι 6 εντός του αυτοκινητοδρόμου.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, που βασίζονται σε έγκυρες πηγές, η “Εγνατία Οδός Α.Ε.” προκήρυξε ήδη το έργο: «Κατασκευή σταθμών διοδίων Παμβώτιδας, Μέστης, Ιεροπηγής και Ευζώνων επί της “Εγνατίας Οδού” και των καθέτων αυτής αξόνων», ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τα νέα διόδια μετά το σταθμό του Προμαχώνα.exagoges
Καταληκτική προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι η 22 Νοέμβριου 2016. Σημειώνεται, ότι ο σταθμός Παμβώτιδας θα είναι πιλοτικός, αφού θα γίνει σύμφωνα με το νέο πρότυπο των ηλεκτρονικών σταθμών διοδίων, με αναλογικές χρεώσεις. Το συνολικό κόστος των τεσσάρων σταθμών προϋπολογίζεται σε 6,9 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής, οι υπόλοιποι σταθμοί, που θα κατασκευαστούν πέριξ της “Εγνατίας Οδού”, θα ανεγερθούν στην θέση Στρυμονικό, στην περιοχή Λαγκάδα-Λευκώ́νας και στην θέση Αλιάκμονα στο Άργος Ορεστικό στο Νομό Καστοριάς. Εντός της “Εγνατίας Οδού” σταθμοί διοδίων θα γίνουν στην Καβάλα, στην θέση Αγίου Ανδρέα, στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, στην θέση Ρεντίνας-Στρυμόνα, στην Θεσσαλονίκη, στην θέση Καλοχωρίου-Λαγκαδά και, τέλος, στο Βενέτικο, στην Παναγιά Κοζάνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ