-Την ελληνική χρεωκοπία “προ των πυλών” βλέπουν πολλοί αναλυτές, που πιστεύουν, ότι ο ελληνικός λαός θα κληθεί να δώσει την τελική λύση!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Όπως εκτιμούν Έλληνες πολιτικοί αναλυτές, η Ελλάδα φαίνεται να απέχει δύο μόλις εβδομάδες από την πτώχευση, την στιγμή, που η ελληνική Κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την ευρωζώνη, ενώ πρόοδος δεν έχει επιτευχθεί. vouliΚαι ενώ μένουν δύο ακόμη εβδομάδες μέχρι την χρεωκοπία, ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννης Βαρουφάκης, δήλωσε, ότι η ευρωζώνη πρέπει να παραδεχθεί την αλήθεια για την αποτυχία των προηγούμενων δύο πακέτων στήριξης και να αλλάξει την στρατηγική της, διαφορετικά, δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία..
Όμως, κατά τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στην ευρωζώνη δεν υπάρχουν σήμερα διαθέσεις για κάτι τέτοιο. Προφανώς, λοιπόν, όλοι περιμένουν, ποιός θα υποχωρήσει πρώτος, ενώ η ελληνική Κυβέρνηση θεωρεί, λανθασμένα κατά την άποψη των αναλυτών αυτών, ότι θα υποχωρήσει τελικά η ευρωζώνη.

“Άπιαστη” η συμφωνία, επειδή οι εταίροι μας κουράστηκαν από τις παραχωρήσεις τους και δεν θέλουν να υποχωρήσουν άλλο στις διαπραγματεύσεις

Και αυτό, επειδή έχει αρχίσει να διαφαίνεται μια κούραση των Υπουργών των εταίρων μας στην ευρωζώνη, από τις υποχωρήσεις, που θεωρούν, ότι έχουν γίνει, και είναι, πλέον, αναμενόμενο, ότι δεν θα υποχωρήσουν άλλο. Ήδη, η Ισπανία και η Πορτογαλία τάχθηκαν κατά των υποχωρήσεων, διότι αναμένουν εκλογές, ενώ και στα δύο αυτά κράτη οι Κυβερνήσεις είναι δεξιές και έχουν περάσει από περικοπές και μεταρρυθμίσεις.
Έτσι, το πιθανότερο κατά την άποψη των αναλυτών είναι, Ελλάδα να μην καταλήξει σε συμφωνία, τουλάχιστον με τα υπάρχοντα δεδομένα και ίσως ο λαός να κληθεί, με όποια μορφή, να δώσει λύση στο αδιέξοδο.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι Έλληνες, ότι το πρόβλημά μας δεν είναι το χρέος μας, αλλά η νοοτροπία μας!

Εάν η χώρα μας χρεωκοπήσει ή καθυστερήσει τις πληρωμές του χρέους της, αυτό θα έχει, σύμφωνα με τον Συμεών Ντιάνκωφ, πρώην Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών της Βουλγαρίας, ένα μικρό αρχικό αποτέλεσμα στις χώρες της Βαλκανικής, αλλά θα ακολουθήσει πρόσθετη αστάθεια στον τραπεζικό τομέα, όπου, ούτως η άλλως, η τραπεζική υπόληψη της περιοχής είναι χαμηλή.
Πάντως, ενώ συμβαίνουν αυτά με την Ελλάδα, η Ουκρανία δεν κατόρθωσε να συμφωνήσει με τους πιστωτές της και κήρυξε μορατόριουμ στις πληρωμές του εξωτερικού της χρέους, δίνοντας στην Ελλάδα ένα παράδειγμα προς μίμηση.
Όμως, σε κάθε περίπτωση, αυτό, που είναι αναγκαίο, είναι να καταλάβουμε, επιτέλους, όλοι οι Έλληνες, ότι το πρόβλημα δεν είναι το χρέος, αλλά ο τρόπος της σκέψης και της συμπεριφοράς μας! Γιατί, αν υποθέσουμε, ότι κάποιος μας το ξεπλήρωνε, πολύ σύντομα, με την νοοτροπία, που έχουμε, θα το ξαναδημιουργούσαμε! Και να μην ξεχνούμε, ότι υπάρχει στον τόπο μας μια μειοψηφία “βολεμένων”, που ακόμα ζει εις βάρος των πολλών!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ