-Δήλωσε, πως η διακυβερνητική συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας για τον αγωγό φυσικού αερίου “Turkish Stream” θα υπογραφεί άμεσα μετά τον σχηματισμό της νέας τουρκικής Κυβέρνησης.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

“Η Ρωσία θεωρεί, πως η διακυβερνητική συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου “Turkish Stream” θα υπογραφεί άμεσα μετά τον σχηματισμό της νέας τουρκικής Κυβέρνησης”.simaiesElladaRossia2
Το παραπάνω δήλωσε ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του, που παρεχώρησε από την Σλοβενία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη αυτές τις ημέρες, χωρίς, όμως, να αναφερθεί καθόλου στην Ελλάδα και στον αγωγό “Greek Stream”, ο οποίος θα αποτελούσε την συνέχεια του αγωγού “Turkish Stream” στο ελληνικό έδαφος.
«Πράγματι δεν έχει ακόμα υπογραφεί με την Τουρκία η συμφωνία. Ο λόγος είναι, ότι δεν υπάρχει ακόμη Κυβέρνηση στην Τουρκία. Οι εταίροι μας στην Τουρκία πλησιάζουν στο να σχηματίσουν Κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν είναι απλό, όπως φαίνεται», ανέφερε ο Ρώσος Πρωθυπουργός.

“Ελπίζω, πως μετά την επίλυση των πολιτικών προβλημάτων της Τουρκίας θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια τελική συμφωνία μαζί της επί όλων των ζητημάτων”

Κλείνοντας, είπε, ότι «Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις μαζί τους. Ελπίζω, πως μετά την επίλυση των πολιτικών τους προβλημάτων θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια τελική συμφωνία επί όλων των ζητημάτων».
Ο Ρώσος Πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, πως η Σλοβενία θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο σχέδιο του αγωγού. Ανέφερε επίσης, πως η Ουγγαρία και η Σερβία έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για το σχέδιο, ενώ, όπως προαναφέρθηκε, στην Ελλάδα δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά, αφήνοντας, έτσι, ανοικτό κάθε ενδεχόμενο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ