Το βίντεο περιείχε καυστική σάτιρα για τον Ερντογάν και η Άγκυρα κάλεσε για εξηγήσεις τον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Τουρκία!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ένα άγνωστο διπλωματικό επεισόδιο, που συνέβη ανάμεσα στην Τουρκία και την Γερμανία, με αφορμή ένα σατυρικό βίντεο, αποκαλύπτει με δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».
Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει, ότι το επεισόδιο ξεκίνησε από ένα βίντεο, διάρκειας δύο λεπτών, που μεταδόθηκε στις 17 Μαρτίου από την κρατική γερμανική τηλεόραση ΑRD και στο οποίο σατιριζόταν ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Το βίντεο μεταδόθηκε στην εκπομπή «Extra 3» είχε τίτλο «Erdowi, Erdowo, Erdogan» και σε αυτό, μεταξύ άλλων, αναφέρεται για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι «ζει σαν βασιλιάς, ο κύκνος από τον Βόσπορο» και «ένας δημοσιογράφος, που γράφει οτιδήποτε δεν αρέσει στον Ερντογάν, θα βρίσκεται αύριο στην φυλακή».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού, η δυσαρέσκεια του Τούρκου Προέδρου για την καυστική σάτιρα της συγκεκριμένης εκπομπής εκδηλώθηκε με επίσημη διπλωματική αντίδραση της Τουρκίας, καθώς, την περασμένη Τρίτη, η Άγκυρα κάλεσε για εξηγήσεις τον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Τουρκία.Spiegel_01

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ