-“Θα πρέπει κανείς να βλέπει τον κόσμο πολύ εγωκεντρικά για να κάνει ένα τόσο μεγάλο λάθος, όπως η Γερμανίδα Καγκελάριος στο ζήτημα της Ελλάδας, λέγοντας ότι η Ευρώπη είναι πολύ ισχυρή”.

Επιμέλεια: Ευθϋμιος Χατζηϊωάννου.

Υπό την επιρροή της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ η Ευρωπαϊκή Ένωση απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από το ιδεώδες μιας κοινότητας, που μοιράζεται κοινές αξίες, έχει κοινούς στόχους και επιδεικνύει αλληλεγγύη, όταν χρειάζεται, αναφέρει σε άρθρο γνώμης το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel”.

(c)ellinikignomi
(c)ellinikignomi

Η Μέρκελ πιστεύει, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την Ελλάδα. Η Μέρκελ πιστεύει, ότι μπορούμε «να περιμένουμε με την ησυχία μας». Η Μέρκελ ισχυρίζεται, ότι η Ευρώπη «είναι πιο ισχυρή σε σχέση με πέντε χρόνια πριν». Θα πρέπει κανείς να βλέπει τον κόσμο πολύ εγωκεντρικά για να κάνει ένα τόσο μεγάλο λάθος, όπως η Γερμανίδα Καγκελάριος, εκτιμά το περιοδικό.

“Όταν η Μέρκελ λέει, ότι η Ευρώπη είναι ισχυρή, τότε εννοεί: Έχουμε διασφαλιστεί. Τα προβλήματα των άλλων δεν μας αγγίζουν”

«Μπορούμε να περιμένουμε με την ησυχία μας», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας στην γερμανική Βουλή για την κρίση στην Ελλάδα. Διότι, όπως επισημαίνει το “Der Spiegel”, η αναμονή είναι η συνταγή της Γερμανίδας Καγκελαρίου για κάθε τι, αυτό ήταν πάντα το πολιτικό της πρόγραμμα και κυρίως σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.
«Η Ευρώπη είναι ισχυρή, πολύ πιο ισχυρή σε σχέση με πέντε χρόνια πριν, όταν ξεκίνησε η κρίση χρέους των κρατών», εκτίμησε η Μέρκελ. Δυστυχώς η Καγκελάριος κάνει λάθος, κάνει ένα μεγάλο λάθος και κάνει ένα επικίνδυνο λάθος, τονίζει το “Der Spiegel”.
Μόνο όταν κάποιος αντιμετωπίζει εγωκεντρικά και χωρίς αλληλεγγύη την Ευρώπη, μπορεί να ισχυριστεί, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, όταν μια άλλη χώρα της ΕΕ βρίσκεται σε ανάγκη. Όταν η Μέρκελ λέει, ότι η Ευρώπη είναι ισχυρή, τότε εννοεί: Έχουμε διασφαλιστεί. Τα προβλήματα των άλλων δεν μας αγγίζουν.

“Μόνον όποιος δεν μπορεί να κατανοήσει, ότι η ενωμένη, αλλά διαφορετική Ευρώπη δημιουργήθηκε από πολιτική αναγκαιότητα για να επικρατήσει βιώσιμη ειρήνη σε αυτή την ήπειρο, μπορεί να παρατηρεί ήσυχος, πώς οξύνονται οι τόνοι μεταξύ των λαών”

Μόνο για όποιον έχουν μικρή σημασία οι ευρωπαϊκές αξίες της ανθρωπιάς και του δικαίου, μπορεί αυτός να περιμένει ήσυχος την ώρα, που τα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν καταφέρνουν για μια ακόμη φορά να συμφωνήσουν σε ποσοστώσεις για την υποδοχή μεταναστών, να σιωπά αναφορικά με την πολιτική μετανάστευσης, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.
Μόνον όποιος δεν μπορεί να κατανοήσει, ότι η ενωμένη, αλλά διαφορετική Ευρώπη δημιουργήθηκε από πολιτική αναγκαιότητα για να επικρατήσει βιώσιμη ειρήνη σε αυτή την ήπειρο, μπορεί να παρατηρεί ήσυχος, πώς οξύνονται οι τόνοι μεταξύ των λαών, πώς οι Έλληνες πολιτικοί κάνουν λόγο για ταπείνωση και υποδούλωση και οι Γερμανοί πολιτικοί συμπεριφέρονται σαν σωφρονιστές, συνεχίζει το “Der Spiegel”.

Υπό την επιρροή της Άνγκελας Μέρκελ απομακρύνθηκε ολοένα και περισσότερο η Ευρωπαϊκή Ένωση από το ιδανικό μιας κοινότητας, η οποία μοιράζεται κοινές αξίες, ακολουθεί κοινούς στόχους και επιδεικνύει αλληλεγγύη, όταν χρειάζεται. Υπό την επιρροή της, η ΕΕ έχει καταντήσει μια είδους μόνιμη συνέλευση ιδιοκτητών, η οποία τσακώνεται μέχρι θανάτου, για το πώς θα συλλεχθούν τα χρήματα για την ανακαίνιση της στέγης και κάποιος αμέσως απειλεί με δικηγόρους, διότι ο γείτονας του ακούει πολύ δυνατά μουσική.
Μπορεί στην Κυβέρνηση της Μέρκελ να λένε συνέχεια, ότι η Γερμανία πρέπει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες, ότι η χώρα έχει ευθύνη να επιδείξει ηγετικές ικανότητες. Παρόλα αυτά η γερμανική Κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει τέτοιες προθέσεις. Πώς, θα γίνει αυτό; διερωτάται το “Der Spiegel”.
Γι’ αυτόν τον σκοπό χρειάζεται μια πολιτική ιδέα και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να περάσει από το μυαλό της Άνγκελας Μέρκελ, διότι τότε κάποιος ίσως να μην συμφωνεί και αυτό θα κάνει τα πράγματα αφόρητα ανήσυχα, καταλήγει το γερμανικό περιοδικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ