-“Είναι ταυτόχρονα ο πιο αγαπητός πολιτικός της Γερμανίας, στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και ο πιο μισητός, στο εξωτερικό”.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ως τον πιο αγαπητό πολιτικό στην Γερμανία και τον πιο μισητό πολιτικό στο εξωτερικό, παρουσιάζει το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” τον Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Σε ένα άρθρο γνώμης ο γνωστός αρθρογράφος του γερμανικού περιοδικού, Γιάκομπ Άουγκστάϊν,
τονίζει, ότι ο Σόϊμπλε παρουσιαζόταν ως βαθιά ευρωπαϊστής και μετά απείλησε την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ, εξηγώντας, ότι δεν άλλαξε γνώμη, απλώς επιθυμεί μια ενωμένη Ευρώπη, αλλά υπό γερμανική κυριαρχία.
Ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρός, όσο είναι σήμερα, εκτιμά ο αρθρογράφος. Δεν έχει να χάσει τίποτε και έχει ζήσει τα πάντα. Θεωρείται σκιώδης Καγκελάριος, όμως είναι ένας σκιώδης Καγκελάριος “του πόνου”.
Ο Σόϊμπλε είναι ταυτόχρονα ο πιο αγαπητός πολιτικός της Γερμανίας, στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και ο πιο μισητός, στο εξωτερικό, επισημαίνει ο Άουγκστάϊν, ρίχνοντας από την πρώτη θέση την Καγκελάριο ‘Ανγκελα Μέρκελ.

“Ο Σόϊμπλε θέλει να χρησιμοποιήσει την κρίση για την πρόοδο της Ευρώπης, όμως πρόκειται για την “γερμανική” Ευρώπη”

Όταν ο Γερμανός Υπουργός απείλησε την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ, αυτό αποτέλεσε μια αλλαγή πορείας, όχι μόνον για την δημοφιλία του, αλλά και για τον γερμανικό ρόλο στην Ευρώπη, εξηγεί ο Γερμανός αρθρογράφος. Αν η πορεία του Σόϊμπλε, που, από βαθιά ευρωπαϊστής, που ήταν, έγινε ένας άνθρωπος, που εκτοξεύει απειλές, είναι και η πορεία της Γερμανίας, τότε αυτό αποτελεί άσχημο νέο, τόσο για το Βερολίνο, όσο και για την Ευρώπη, τονίζει ο Άουγκστάϊν.
Αν και στο παρελθόν ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε είχε εκφράσει επανειλημμένα την πίστη του στην Γερμανίδα Καγκελάριο, τώρα φαίνεται να μην της είναι καθόλου πιστός. Επέμεινε για μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, παρόλο, που η Μέρκελ είχε λάβει μια διαφορετική απόφαση, σημειώνει ο αρθρογράφος. Ο λόγος είναι, ότι ο Σόϊμπλε οδηγεί την Ευρώπη σε μια άλλη πορεία, από αυτή της ‘Ανγκελα Μέρκελ, αλλά και του Χέλμουτ Κολ, εξηγεί ο Αουγκστάϊν. Ο Σόϊμπλε θέλει να χρησιμοποιήσει την κρίση για την πρόοδο της Ευρώπης, όμως πρόκειται για μια άλλη Ευρώπη, από αυτή που ξέραμε, μια γερμανική Ευρωπη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ