Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Οι ελληνικές καταθέσεις στις γερμανικές τράπεζες έχουν φθάσει στο υψηλότερο σημείο τους από το 2012, γράφει η γερμανική εφημερίδα “Die Welt”, επισημαίνοντας, ότι, λόγω της αβεβαιότητας, τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα “αιμορραγούν” ακατάπαυστα.trapeza tis Ellados
Μόνο μέσα στον Απρίλιο οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 5 δισεκατομμύρια ευρώ, τάση που αποτέλεσε συνέχεια του πρώτου τριμήνου, όπου οι εκροές έφτασαν τα 22 δισεκατομμύρια, ποσό που ισοδυναμεί με το περίπου 15% των συνολικών ελληνικών αποταμιεύσεων.

Από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2015 οι καταθέσεις των Ελλήνων στις γερμανικές τράπεζες ανέβηκαν κατά 600 εκατομμύρια ευρώ!

Τα χρήματα αυτά πηγαίνουν, όπου οι Έλληνες πιστεύουν, ότι είναι πιό σίγουρα. Η διαδικασία είναι απλή, καθώς οι ενδιαφερόμενοι ανοίγουν έναν τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό και στην συνέχεια κάνουν εμβάσματα κατά βούληση. Δισεκατομμύρια έχουν φύγει έτσι προς την Ελβετία από την Ελλάδα, αλλά και η Γερμανία είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τα χρήματα των Ελλήνων καταθετών. Αυτό το αποδεικνύουν στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με τα οποία οι ελληνικές καταθέσεις στις γερμανικές τράπεζες από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2015 ανέβηκαν κατά 600 εκατομμύρια ευρώ, φτάνοντας συνολικά στα 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό-ρεκόρ από το 2012 μέχρι σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ