Η Μαύρη Θάλασσα, υπό το πρίσμα νέων αρχαιολογικών δεδομένων και θεωρητικών προσεγγίσεων είναι το θέμα του 3ήμερου συνεδρίου που διοργανώνει η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος από τις 18 έως 20 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

22 διακεκριμένοι ομιλητές από όλες τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και την Ελλάδα θα πλαισιώσουν το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και είναι ανοιχτό και δωρεάν για το κοινό.sinedrio

Στο δεύτερο αυτό διεθνές συνέδριο που διοργανώνει η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος MA in Black Sea Studies, θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, αλλά και νεότεροι, διδάκτορες ή υποψήφιοι διδάκτορες, από δέκα χώρες. Στο επίκεντρο θα βρεθούν νέα αρχαιολογικά δεδομένα από τις ανασκαφές στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν και νέες θεωρητικές προσεγγίσεις στην αρχαία ιστορία του παρευξείνιου χώρου. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα γίνουν επισκέψεις στο Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, καθώς και στο νέο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ Ωνάσης.

Δείτε περισσότερα εδώ : http://www.ihu.edu.gr/bsa15/

Για δηλώσεις συμμετοχής κάντε κλικ εδώ www.ihu.edu.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ