-Η επίσκεψη έχει σκοπό να «οικοδομήσει» την επικύρωση της υπερατλαντικής εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, μέσω της συμφωνίας ΤΤΙΡ, που χαρακτηρίζεται από ειδικούς ως “απόλυτη οικονομική καταστροφή και υποταγή της Ε.Ε. στις ΗΠΑ”, που θα φέρει την άλωση της Ε.Ε. από τους αμερικανικούς κολοσσούς, που θα ρημάξουν οικονομικά την Ευρώπη”!

Επιμέλεια::Ευθύμιος Χατζηϊωάννου

Η πραγματοποιούμενη, διήμερη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Γερμανία και η συνάντησή του με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες αφορά καθαρά και μόνον την οικονομική ένωση Ε.Ε. και ΗΠΑ , μέσω της συμφωνίας ΤΤΙΡ!
“Πρόκειται, όμως, για την απόλυτη οικονομική καταστροφή και την «υποταγή» της Ε.Ε. στις ΗΠΑ, στην πορεία για την δημιουργία ενός τεράστιου «οικονομικού χώρου», που θα περιλαμβάνει όλες τις δυτικές χώρες του Πλανήτη”!
Αυτό υποστηρίζουν ειδικοί διεθνείς αναλυτές, που επισημαίνουν, πως οι αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες θα κατακτήσουν την Ε.Ε., μέσω της συμφωνίας ΤΤΙΡ, καθώς “μέσω της επαίσχυντης αυτής συμφωνίας θα έχουμε μία «άλωση» της Ε.Ε. από τους αμερικανικούς κολοσσούς, που θα ρημάξουν οικονομικά την Ευρώπη”!

Η συμφωνία ΤΤΙΡ απαιτεί την μείωση των ευρωπαϊκών τιμολογίων στο επίπεδο των ΗΠΑ και ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ελπίζει να «οικοδομήσει» την επικύρωση της υπερατλαντικής εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης

Κατά τους ίδιους αναλυτές, η συμφωνία ΤΤΙΡ είναι μία συμφωνία, η οποία εξαλείφει τους κανονιστικούς φραγμούς των επιχειρήσεων μεταξύ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ και συνεπώς, οι απαιτήσεις για τις εταιρείες και στους δύο οικονομικούς χώρους θα είναι σχετικά οι ίδιες. Βασικά, η συμφωνία ΤΤΙΡ απαιτεί την μείωση των ευρωπαϊκών τιμολογίων στο επίπεδο των ΗΠΑ.
Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ελπίζει να «οικοδομήσει» κατά την διάρκεια της πραγματοποιούμενης διήμερης επίσκεψής του στην Γερμανία την επικύρωση της υπερατλαντικής εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, «κάμπτοντας» τις γερμανικές αντιρρήσεις.
Για το θέμα αυτό, η αντίδραση στην Γερμανία από την αντιπολίτευση είναι τεράστια, ενώ αναμένονται σφοδρές διαμαρτυρίες και από τους πολίτες, αναφέρουν οι αναλυτές, αλλά και ο διεθνής Τύπος.

Η συμφωνία ΤΤΙΡ, αποτελεί τον βασικό παράγοντα, που θα καθορίσει την τελική στάση του Μπαράκ Ομπάμα απέναντι στην Γερμανία, πριν από την αποχώρησή του από τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ

Άλλα θέματα, που θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ των κ.κ. Μπαράκ Ομπάμα και Άνγκελα Μέρκελ, είναι η αντιμετώπιση της τρομοκρατικής ομάδας Daesh, η βελτίωση της συνεργασίας σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, και η συνεργασία στον τομέα των πληροφοριών .
Ο Πρόεδρος Ομπάμα θέλει, επίσης, να δώσει στην Καγκελάριο Μέρκελ δημόσια υποστήριξη για τον «θαρραλέο» χειρισμό του μεταναστευτικού ζητήματος, αναφέρει ο διεθνής τύπος.
Η απόφασή της Άνγκελα Μέρκελ να επιτρέψει την επανεγκατάσταση στην χώρα σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες προκάλεσε, όμως, την οργισμένη εγχώρια αντίδραση των Γερμανών πολιτών.
Η συμφωνία “Trans-Atlantic Trade and Investment Partnership”, γνωστή σαν ΤΤΙΡ, αποτελεί τον βασικό παράγοντα, που θα καθορίσει την τελική στάση του Μπαράκ Ομπάμα απέναντι στην Γερμανία, πριν από την αποχώρησή του από τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, τον Ιανουάριο, τονίζουν οι διεθνείς αναλυτές.

Υπάρχει τεράστια γερμανική και ευρωπαϊκή αντίδραση κατά της προτεινόμενης “ανίερης” συμφωνίας, που θα κάνει την Ε.Ε. «αμερικανική πολιτεία», ενώ οι επικριτές της φοβούνται την αποσάθρωση της προστασίας των καταναλωτών και των περιβαλλοντικών προτύπων

Πάντως, η αντίθεση των Γερμανών στην συμφωνία είναι τεράστια. Χιλιάδες άτομα κατέκλυσαν τους δρόμους το Σάββατο στην γερμανική πόλη του Αννοβέρου, την παραμονή της άφιξης του Ομπάμα εκεί, για να διαμαρτυρηθούν για την συμφωνία. Μερικά πλακάτ ανέφεραν, μάλιστα, «Ναι μπορούμε – Σταματήστε την ΤΤΙΡ!»
Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Βερολίνο κατά της προτεινόμενης “ανίερης” συμφωνίας, που θα κάνει την Ε.Ε. «αμερικανική πολιτεία», ενώ οι επικριτές της φοβούνται την αποσάθρωση της προστασίας των καταναλωτών και των περιβαλλοντικών προτύπων.
Εδώ και δύο χρόνια, τουλάχιστον, οι «κρυφοί» διαπραγματευτές από την Ουάσιγκτον και την Ευρώπη προσπαθούν να ολοκληρώσουν τα βασικά μέρη της συμφωνίας πριν από το τέλος του 2016!!

“Η επίσκεψη του Ομπάμα στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες θα περιπλέξει περαιτέρω τις ήδη δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε.”

Η επίσκεψη του Ομπάμα στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα περιπλέξει περαιτέρω τις ήδη δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ.
Ο ίδιος υποστήριξε την συμφωνία ΤΤΙΡ κατά την διάρκεια της εμφάνισής του το Σάββατο στο Λονδίνο, ενώ αναγνωρίζει την σκληρή δουλειά, που απαιτείται για την ολοκλήρωσή του, αναφέρει και ο αμερικανικός τύπος .
Πρόκειται για το ίδιο μοτίβο δηλώσεων, που αναφέρεται από την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, για την χώρα μας, και τα νέα παράλογα μέτρα, που μας ζητούν εντελώς «αναίτια».
«Παρά τις «τεράστιες σε όγκο σχέσεις εμπορίου» μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης, «υπάρχουν ακόμα εμπόδια, που εμποδίζουν τις επιχειρήσεις και τα άτομα να παρέχουν υπηρεσίες παντού, χωρίς νομικά εθνικά εμπόδια», είπε ο Αμερικανικός Πρόεδρος.

“Οι «ρυθμιστικές διαφορές» κρατούν ακόμα άμυνα στις αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες, που θέλουν να αλώσουν με αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες την Ευρώπη, στέλνοντας στην ανεργία εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες”!

«Η συμφωνία θα φέρει εκατομμύρια θέσεις εργασίας και δισεκατομμύρια δολάρια όφελος και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού», συνέχισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Η διαπραγμάτευση εμπορικών συμφωνιών «είναι δύσκολη», δήλωσε ο Ομπάμα, «διότι κάθε χώρα παλεύει για τα δικά τοπικιστικά συμφέροντά της»!
«Το κύριο ζητούμενο είναι η «ρύθμιση» μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης, πολύ απλά, μερικών «ρυθμιστικών διαφορών», που καθιστούν δύσκολο σε επιχειρήσεις να κινηθούν προς τα εμπρός», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος.
Όμως, κατά τους αναλυτές, αυτές οι «ρυθμιστικές διαφορές» κρατούν ακόμα άμυνα στις αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες, που θέλουν να αλώσουν με αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες την Ευρώπη, στέλνοντας στην ανεργία εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες.

“Οι Αμερικανοί ζητούν ανεξέλεγκτη πρόσβαση” για να διεισδύσουν σε μια κοινότητα 450 εκατομμυρίων καταναλωτών, και, μέσω αυτής, να φέρουν στην ήπειρό μας τον «αμερικανικό τρόπο ζωής » μαζί με την «πολυπολισμικότητα»”

Οι ίδιοι αναλυτές υπογραμμίζουν την “ανεξέλεγκτη πρόσβαση”, που ζητούν οι Αμερικανοί και ο Μπαράκ Ομπάμα για να διεισδύσουν σε μια κοινότητα 450 εκατομμυρίων καταναλωτών, και, μέσω αυτής, να μας φέρουν τον «αμερικανικό τρόπο ζωής » μαζί με την «πολυπολισμικότητα» στην ήπειρό μας.
Όπως τονίζουν οι ίδιοι, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, από την πλευρά της, νιώθοντας το τεράστιο «βάρος» μιας τέτοιας συμφωνίας, «χρησιμοποίησε» την ευκαιρία της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα για να καλέσει τους ηγέτες της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας σήμερα, Δευτέρα, στο Αννόβερο, για μια μίνι Σύνοδο Κορυφής, δηλαδή μια συνεδρίαση «πέντε κατευθύνσεων», όπου αναμένεται να συζητήσουν τα πάντα, από την ΤΤΙΡ έως την Συρία, την Λιβύη, την τρομοκρατική οργάνωση Daesh, το μεταναστευτικό, το ελληνικό χρέος και άλλα ζητήματα.
Αλλά, όπως καταλήγουν οι διεθνείς αναλυτές, στην ουσία, οι ηγέτες των χωρών αυτών θα βάλουν «ταφόπλακα» σε αυτό, που γνωρίζαμε έως τώρα, ως Ευρώπη του πολιτισμού και της δημοκρατίας, κάτι, που δύσκολα μπορεί κανείς να αμφισβητήσει.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ