Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και ώρα 8.00 το βράδυ παρουσιάζεται στην Πνευματική Στέγη του Μ. Φ. Συλλόγου Άρτας «Ο Σκουφάς» το νέο βιβλίο του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Κώστας Αναστασίου – της Μουσιωτίτσας των πυρών και των κυμάτων».

Πρόκειται για το πέμπτο μυθιστόρημα που έγραψε ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, στο οποίο ιστορείται η περιπετειώδης ζωή του Κώστα Αναστασίου, ενός απλού ανθρώπου της ελληνικής επαρχίας, που βρέθηκε πολλές φορές και σε διαφορετικά μέρη αντιμέτωπος με το θάνατο, αλλά χάρη σε κάποια περίεργη απόφαση της μοίρας του κατόρθωσε εντέλει να ζήσει και να διανύσει το δρόμο που του όρισε εκείνη.

Για το βιβλίο  μιλούν η Έφη Καραγιάννη, Καθηγήτρια Αγγλικής, Διευθύντρια Γυμνασίου Πέτα, και η Έλσα Λιάπατα, απόφοιτη Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, Γενική Γραμματέας Πολιτιστικού Συλλόγου Νικολάου Σκουφά.

Χαιρετίζουν η Σοφία Εξάρχου, Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του βιβλίου», η Μαρία Κολιού, Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης Μ. Φ. Συλλόγου «Ο Σκουφάς», και η Χριστιάνα Βλαχοπάνου, φιλόλογος, Γενική Γραμματέας του Ομίλου Μελέτης Ολοκαυτώματος Κομμένου (ΟΜΟΚ).

Κείμενα αποδίδει η Μαρία Παπαδοπούλου, Εκπαιδευτικός.

Την εκδήλωση προλογίζει και συντονίζει η Χριστίνα Θεοδωρίκα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Παράρτημα Άρτας.

Συνδιοργανώνουν και καλούν στην εκδήλωση η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Παράρτημα  Άρτας, ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Βιβλίου», ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος «Ο Σκουφάς», ο Όμιλος Μελέτης Ολοκαυτώματος Κομμένου (ΟΜΟΚ) και η Άπειρος Χώρα.

Όπως σημειώνεται στην πρόσκληση, ο πόλεμος τελειώνει. Με αμέτρητους νεκρούς ανάμεσα στα συντρίμμια. Η Ελλάδα των ηττημένων παίρνει το δρόμο της αναγκαστικής προσφυγιάς προς τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Και η Ελλάδα των νικητών παίρνει το δρόμο της αναγκαστικής μετανάστευσης προς τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και των δυτικών ωκεανών. Νικητές και ηττημένοι δίνουν νέες μάχες εντός και εκτός συνόρων, για να επουλώσουν τις πληγές της ταραγμένης δεκαετίας της κατοχής, της αντίστασης και του εμφυλίου, οι οποίες θα μένουν, ωστόσο, ανοιχτές για πάνω από μισόν αιώνα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ