-Δεν περνάει στον δεύτερο γύρο των εκλογών ο Φρανσουά Ολάντ, καθώς μένει τρίτος με μεγάλη διαφορά!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση, που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο BVA για τον γαλλικό περιφερειακό Τύπο και την “Orange”, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν τώρα στην δημοσιότητα, ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, όπως και κάθε υποψήφιος της Κεντροαριστεράς, θα αποκλειόταν σε κάθε εκδοχή, ήδη από τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών του 2017!
Αναλυτικότερα, η δημοσκόπηση αυτή εξετάζει οκτώ σενάρια για την πρόθεση ψήφου με διαφορετικούς υποψηφίους της Αριστεράς και της Δεξιάς, όμως σε όλα τα σενάρια ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας φαίνεται να ηττάται με μεγάλη διαφορά! Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο πρώην Υπουργός Οικονομίας της Κυβέρνησης του Ολάντ, Εμανουέλ Μακρόν, συγκεντρώνει μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ φθάνει να συναγωνίζεται στήθος με στήθος ακόμη και με τον υποψήφιο του Κόμματος της Αριστεράς, Ζαν-Λικ Μελανσόν.
Πάντως, σε όλες τις εκδοχές, η υποψήφια του “Εθνικού Μετώπου”, Μαρίν Λεπέν και ο υποψήφιος της Δεξιάς (ο Αλέν Ζιπέ ή ο Νικολά Σαρκοζί ή ο Μπρινό Λε Μερ) θα περνούσαν στον δεύτερο γύρο, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα.

Δεν περνάει στον δεύτερο γύρο των εκλογών ο Φρανσουά Ολάντ, καθώς μένει τρίτος με μεγάλη διαφορά!

Στην περίπτωση, που ο Εμμανουέλ Μακρόν θα ήταν υποψήφιος και ο Αλέν Ζιπέ κέρδιζε τις προκριματικές εκλογές στην Δεξιά, ο τελευταίος θα εξασφάλιζε ποσοστό 26% στην πρόθεση ψήφου, δύο εκατοστιαίες μονάδες πίσω από την Μαρίν Λεπέν (28%), που βρίσκεται στην πρώτη θέση και αρκετά μπροστά από τον Μακρόν (16,5%), τον Ζαν-Λικ Μελανσόν (10%) και τον Φρανσουά Ολάντ (9%).
Αν ο Εμμανουέλ Μακρόν δεν ήταν υποψήφιος, ο Αλέν Ζιπέ θα ερχόταν πρώτος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 36%, ξεπερνώντσς την Μαρίν Λεπέν (30%), τον Ζαν-Λικ Μελανσόν (12%) και τον Φρανσουά Ολάντ (11%).
Στην περίπτωση υποψηφιότητας του Σαρκοζί (και άρα με τον Φρανσουά Μπαϊρού παρόντα στον πρώτο γύρο), η Μαρίν Λεπέν έρχεται πρώτη στον πρώτο γύρο (29,5%), μπροστά από τον Νικολά Σαρκοζί (22%), ενώ ο Φρανσουά Ολάντ κατατάσσεται τρίτος, μαζί με τον Μπαϊρού, καθώς αμφότεροι συγκεντρώνουν ποσοστό 13% και βρίσκονται λίγο πάνω από τον Ζαν-Λικ Μελανσόν, που πλησιαζει το 12,5%.

Η Μαρίν Λεπέν φαίνεται να έχει σταθερό προβάδισμα απέναντι στους Μπρινό Λε Μερ, Φρανσουά Φιγιόν, Φρανσουά Ολάντ, Ζαν-Λικ Μελανσόν και Φρανσουά Μπαϊρού !

Στην περίπτωση υποψηφιότητας του Μπρινό Λε Μερ, η Μαρίν Λεπέν θα συγκέντρωνε 32% και θα προπορευόταν του Μπρινό Λε Μερ (16%) και του Φρανσουά Ολάντ (14%), με τον Ζαν-Λικ Μελανσόν να συγκεντρώνει το 13% και τον Φρανσουά Μπαϊρού το 12,5%.
Αν ο Φρανσουά Φιγιόν κέρδιζε τις προκριματικές εκλογές της Δεξιάς, ο πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας θα ερχόταν δεύτερος με ποσοστό 18,5% πίσω από την Μαρίν Λεπέν (33%), ενώ ο Φρανσουά Ολάντ θα ερχόταν τρίτος, στην ίδια θέση με τον Ζαν-Λικ Μελανσόν (13%).
Σημειώνεται, ότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μέσω Διαδικτύου από τις 9 έως τις 11 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 912 εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα Γάλλων, ηλικίας άνω των 18 ετών.

gallia-shmaia-570

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ