-Ένας στους δύο Γερμανούς(51%) υποστηρίζει την γενική απαγόρευση της μπούρκας και σχεδόν ένας στους τρεις (30%) τάσσεται υπέρ της μερικής απαγόρευσής της!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD, τέσσερις στους πέντε Γερμανούς (81%) τάσσονται κατά της πλήρους κάλυψης των μουσουλμάνων γυναικών σε δημόσιους χώρους. Ένας στους δύο (51%) υποστηρίζει την γενική απαγόρευση της μπούρκας και σχεδόν ένας στους τρεις (30%) τάσσεται υπέρ της μερικής απαγόρευσης λ.χ. στις δημόσιες Υπηρεσίες και στα σχολεία!
Όμως, όπως δείχνει η ίδια δημοσκόπηση, οι Γερμανοί πολίτες, παρά το συντριπτικό ποσοστό υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας, δεν συγκαταλέγουν την ενσωμάτωση των προσφύγων στα επείγοντα θέματα, τα οποία πρέπει να επιλύσει η Κυβέρνηση της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ.
Ως πρώτη προτεραιότητά της θα πρέπει, κατά την άποψη των ερωτηθέντων, να είναι η εσωτερική ασφάλεια και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας (25%), δεύτερη οι συντάξεις και η αντιμετώπιση της φτώχειας των ηλικιωμένων (24%) και μετά η εκπαίδευση (20%).

Μόλις το 12% των πολιτών στην Γερμανία θεωρεί την ενσωμάτωση των προσφύγων άμεση προτεραιότητα της γερμανικής Κυβέρνησης!

Μόλις το 12% θεωρεί την ενσωμάτωση των προσφύγων άμεση προτεραιότητα και έπονται ως προτεραιότητες η Εργασία και η Οικονομία (10%) και στην συνέχεια η Υγεία (5%).
Προ ημερών οι Υπουργοί Εσωτερικών των ομόσπονδων γερμανικών κρατιδίων, που ανήκουν στα κόμματα της CDU και της CSU, τάχθηκαν υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας σε γερμανικά Δικαστήρια, Δημόσιες Υπηρεσίες, Σχολεία και στους δρόμους. Η πρόταση είναι μέρος της “Διακήρυξης του Βερολίνου”, η οποία περιλαμβάνει αρκετές θέσεις, με τις οποίες οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) Υπουργοί Εσωτερικών υπόσχονται περισσότερη ασφάλεια και καλύτερη ενσωμάτωση των προσφύγων στην Γερμανία.
Ωστόσο, ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Εσωτερικών και στέλεχος του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος,Τόμας Ντε Μεζιέρ, απέρριψε την πλήρη απαγόρευση της μπούρκας στην χώρα του.

germania

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ