Συνεργασία Δήμου Σαμοθράκης και Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Την Τετάρτη στις 20 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σαμοθράκης, η παράδοση ενός οχήματος για την υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου όπως επίσης και τεχνολογικού εξοπλισμού για τις υπηρεσίες του, δωρεά από γερμανικούς δήμους και φορείς στα πλαίσια της συνεργασίας με την Ελληνογερμανική Συνέλευση. Στην σύντομη τελετή παράδοσης παραβρέθηκαν οι κύριοι Κ. Σουμάχερ, και Χρ. Λαζαρίδης από την Ελληνογερμανική Συνέλευση, ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι από τον Δήμο Σαμοθράκης και στελέχη των δύο φορέων.

Κατά την παραλαβή ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, κ.  Αθανάσιος Βίτσας δήλωσε: «Με τη σημερινή προσφορά του οχήματος και του τεχνολογικού εξοπλισμού προς τον Δήμο μας, από τους Δημάρχους του Hohensteinκο J. Zeller& τέως Δημάρχου του Grafenbergκο
H.Dembek, στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, αποδεικνύεται εμπράκτως η υποστήριξη του δικτύου αλλά και η αλληλεγγύη του Δήμου του Hohenstein προς τον Δήμο Σαμοθράκης που επλήγη από την θεομηνία του Σεπτεμβρίου. Εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίηση μας προς την Ελληνογερμανική Συνέλευση, τους εκπροσώπους της σήμερα εδώ κ. Σουμάχερ και κ.  Λαζαρίδης, όπως επίσης και στους Γερμανούς Δημάρχους κ.κ Zeller και Dembek που πήραν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν το υλικό αυτό και να το διαθέσουν στο Δήμο μας.

Ο Δήμος Σαμοθράκης έχει υποστεί μεγάλες ζημιές σε υποδομές τεράστιου μεγέθους οι οποίες θα επουλωθούν σε βάθος χρόνου, μαζί με αυτές όμως υπέστη ολοσχερή καταστροφή του Δημαρχείου και του εξοπλισμού του. Για μεγάλο διάστημα ο Δήμος σήμαινε ένα σημειωματάριο, ένα στυλό και ένα κινητό τηλέφωνο. Με την υποστήριξη πολλών φίλων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό καταφέραμε να ορθοποδήσουμε και να στήσουμε εκ νέου την υπηρεσία του Δήμου Σαμοθράκης. Το τελευταίο τρίμηνο έχουμε βιώσει μεγάλη υποστήριξη  από όλους τους συνεργάτες μας και μεταξύ αυτών και από τους φίλους και συνεργάτες της Γερμανία. Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για την παρουσία τους, για την προσφορά τους και για τον κόπο τους να βρεθούν στη Σαμοθράκη στις 20 Δεκεμβρίου, έχοντας διανύσει οδικώς την απόσταση από τη Γερμανία για να μεταφέρουν το όχημα στη Σαμοθράκη.

Από την πλευρά της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ο κος Κ. Σουμάχερ μετέφερε τους χαιρετισμούς των κυρίων J.Zeller& H. Dembek, οι οποίοι βρέθηκαν στη Σαμοθράκη στις αρχές του φετινού Σεπτέμβρη για επαφές με τον Δήμαρχο στα πλαίσια της συνεργασίας του με την Ελληνογερμανική Συνέλευση. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους να συνδράμουν με τον τρόπο τους στον Δήμο Σαμοθράκης, έτσι ώστε να ξεπεράσει αυτός τα λειτουργικά του προβλήματα. Σε αυτό το πλαίσιο κατάφεραν να εξασφαλίσουν την χορηγία ενός οχήματος από την εταιρία SchwörerHaus KG &WijnenVenlo, για την υπηρεσία ύδρευσης το οποίο και παραδίδουν σήμερα.

Ωστόσο μετά την θεομηνία, που έπληξε το νησί, σοκαρισμένοι και οι ίδιοι από το μέγεθος της και τις επιπτώσεις της, θέλησαν άμεσα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Δήμο Σαμοθράκης και έτσι ανέλαβαν την πρωτοβουλία συγκέντρωσης τεχνολογικού εξοπλισμού, το οποίο παραδίδεται επίσης σήμερα και συγκεκριμένα έντεκα ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενός φορητού υπολογιστή και ενός τηλεφωνικού κέντρου.

Τέλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμο Hohenstein, τις εταιρίες SchwörerHaus KG  και WijnenVenlo, καθώς και την ANEK LINES & SUPERFAST FERRIES η οποία συνέβαλλε με τη χορηγία της στην μεταφορά του οχήματος από το Hohenstein της Γερμανίας στη Σαμοθράκη.

Κλείνοντας δήλωσε: «Αυτή η συνεργασία με τη Σαμοθράκη βρίσκεται σε καλό δρόμο και θα πρέπει να συνεχιστεί».

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε  όλους όσους συνέβαλλαν στο σημερινό αποτέλεσμα, τα Γραφεία Δημάρχων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης  για την έως τώρα συνεργασία και δεσμεύτηκε να προχωρήσει τη συνεργασία με μια προσεχή του επίσκεψη στη Γερμανία.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει καταστεί μέσα σε λίγα χρόνια ένα δυναμικό ελληνογερμανικό δίκτυο δήμων και περιφερειών, που είναι προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Οι συνεργασίες είναι θεματικές και πραγματοποιούνται, όταν από την ελληνική ή την γερμανική πλευρά εκφραστεί μια τέτοια επιθυμία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Γραφείo Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ