Βερολίνο: Γράφει για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ η Σταυρούλα Παπαδοπούλου.

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί η Γερμανία μία ελκυστική διέξοδος λόγω της καλής της οικονομικής κατάστασης, για πολλούς Έλληνες οι οποίοι βιώνουν την ανεργία και ψάχνουν έναν τόπο για να κάνουν μία νέα εκκίνηση στην ζωή τους. Δεν πρόκειται μόνο για νέα παιδιά που διαθέτουν πτυχία και όρεξη για να ζήσουν κάτι καινούριο αλλά και για οικογένειες, οι οποίες θέλουν να δώσουν ένα καλύτερο αύριο και μία πιο βιώσιμη καθημερινότητα στα παιδιά τους. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο δρόμος ωστόσο, μετά την άφιξη τους στην Γερμανία, για την αναζήτηση εργασίας φαντάζει για πολλούς βουνό καθώς δεν γνωρίζουν πως πρέπει να κινηθούν και καταλήγουν να εργάζονται για άτομα που τους εκμεταλλεύονται. Σε αυτό το σημείο έρχονται τα σεμινάρια υποστήριξης επαγγελματικής αποκατάστασης από την εταιρία peδiaconsulting.

Η υπεύθυνη και διοργανώτρια των σεμιναρίων, Τζένη Ακριβοπούλου μας μίλησε για την δημιουργία των σεμιναρίων και τον στόχο τους .”Λαμβάναμε πολύ συχνά τηλέφωνα από Έλληνες πτυχιούχους, οι οποίοι ζητούσαν βοήθεια στην επαγγελματική τους αναζήτηση. Αρχικά η συμβουλευτική επαγγελμάτων δημιουργήθηκε για την υποστήριξη ιατρών και νοσηλευτών, που κατέφθαναν στην Γερμανία και τους βοηθούσαμε στις αιτήσεις και σε όλη την διαδικασία ευρέσεως εργασίας. Αφού όμως είδαμε πως απευθυνόντουσαν σε μας πτυχιούχοι και από άλλες ειδικότητες, θεωρήσαμε καλή ιδέα να δημιουργηθούν τα συγκεκριμένα σεμινάρια και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε .”

Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν στις 26 Αυγούστου και τελειώνουν στις 11 Νοεμβρίου 2014, θα είναι βραδινά και θα έχουν θέμα ”Πως κάνω αίτηση για εργασία σωστά”. Η συνολική διάρκεια των σεμιναρίων θα είναι τρεις μήνες και οι στόχοι είναι:

  • η αναθεώρηση του βιογραφικού σημειώματος (CV)
  • η διατύπωση συνοδευτικής επιστολής και
  • η προετοιμασία για συνεντεύξεις εργασίας

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν κάθε δεύτερη και τέταρτηΤρίτη του μήνα από 6:30 έως 8:30 μ.μ. στους χώρους της εταιρείας pediaconsulting στην Κολωνία. Η ειδική αυτή και για την ώρα μοναδική ευκαιρία προσφέρεται σε 12 άτομα. Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και είναι ένας τρόπος συνεισφοράς της κ. Ακριβοπούλου και της εταιρίας pediaconsulting στην αντιμετώπιση της κρίσης και βοήθειας σε όσους την χρειάζονται.

Για κάθε πληροφορία:

Tzeni Akrivopoulou,

peδiaconsulting,

Fon: 0049 221 99998504
Mobil: 0049 176 20942725

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ