Αξιότιμε Πρόεδρε,

Αξιότιμα μέλη τψν Δ.Σ.

Αγαπητά μας μέλη,
Φίλες και Φίλοι,

Αξέχαστη θα μείνει σε όλους η φράση του Λεωνίδα Ιασωνίδη „Ξηρανθήτω ημίν ο λάρυγξ, εάν επιλαθώμεθά σου ω πάτριος Ποντία γη!“. Εν όψει της 19 Μαίου 2019, ημέρας μνήμης και απόδοσης τιμής της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την 19 Μαίου 1919, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΤΙΣΣΕΛΝΤΟΡΦ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ „Ο ΞΕΝΙΤΕΑΣ“ ως μια ελάχιστη απόδοση σεβασμού στη Μνήμη των θυμάτων των χριστιανικών λαών της Ανατολίας, Ελλήνων Ποντίων, Μικρασιατών και Θρακιωτών αλλά και σήμανσης της επετείου των 100 χρόνων από την τελευταία δραματική περίοδο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, θα τελέσουμε Μνημόσυνο, στον Ελληνορθόδοξο Ι. Ναό Αγ. Αποστόλου Ανδρέα, Am Schönenkamp 1, 40599 Düsseldorf.  19. Μαΐου 2019, ώρα 09.30 π.μ.

Στις 19.00 μ.μ. στην αίθουσα του ενοριακού κέντρου θα ακολουθήσει διάλεξη με θέμα „Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου“ από τον  κ. Θεοφάνη Μαλκίδη, διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου.

Συνδιοργάνωση των Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων του κρατιδίου της ΒΡΒ.

Ένα αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός που άφησε πίσω του 353.000 ψυχές και εκατομμύρια απογόνους που αναζητούν δικαίωση ακόμη και σήμερα. Όλα τα παραπάνω οργανώνονται ως θυμίαμα στην μνήμη των προγόνων μας αλλά και ως υπόσχεση για την συνέχιση του αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από όλα τα κράτη.

Με εκτίμηση

Ηλίας T. Μαυρίδης

Πρόεδρος

Παρασκευάς Λαβασάς

Γραμματέας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ