Η αποστολή εξερεύνησης της αμερικανικής ηπείρου “mad about Americas” ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου του 2023 από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης. Ο Ηλίας Βροχίδης, έχοντας ήδη ολοκληρώσει δύο πολυετείς αποστολές με τη μοτοσυκλέτα του στην Ασία και την Αφρική, αυτήν τη φορά εξερευνεί με τη μικρή, παλιά μοτοσυκλέτα του ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο, από την Παταγονία μέχρι την Αλάσκα! Μαζί του σ’ αυτήν την αποστολή ταξιδεύει η Αγγελική Δούκα μ’ ένα βανάκι 4×4, που το ζευγάρι μετέτρεψε σε αυτοκινούμενο με τα χέρια του μετά από μια επίπονη ανακατασκευή που διήρκησε τρία χρόνια.

Ο Ηλίας και η Αγγελική, αφού οδήγησαν μέχρι τη Γαλλία, φόρτωσαν τα οχήματά τους σε καράβι και τα έστειλαν στην Ουρουγουάη. Μετά από 7 μήνες, έχοντας καλύψει συνολικά 20.000 χιλιόμετρα, έφτασαν στην Ushuaia της Αργεντινής, τη νοτιότερη πόλη του κόσμου! Στην πορεία εξερεύνησαν τις Άνδεις και την Παταγονία, η οποία τους μάγεψε με τα πανέμορφα τοπία της, αλλά τους δυσκόλεψε κιόλας με τους θυελλώδεις ανέμους, που μαστίζουν την περιοχή. Εξερεύνησαν βουνά και λαγκάδια πεζοπορώντας, κατεβαίνοντας ποτάμια με το καγιάκ τους, πετώντας με το αλεξίπτωτο πλαγιάς τους και ιππεύοντας τα περιβόητα άλογα της Νότιας Αμερικής.

Εκεί, στο τέλος του κόσμου, συναντήθηκαν, μάλιστα, με την αποστολή “The World Offroad”! Ο Άκης Τεμπερίδης, η Βούλα Νέτου και η δωδεκάχρονη κόρη τους, Αναστασία, γυρίζουν τον κόσμο μ’ ένα αυτοκινούμενο φορτηγό Iveco, που αποτελεί το σπίτι τους τα τελευταία έξι χρόνια! Για εκείνους η Ushuaia σηματοδοτεί το τέλος του οδοιπορικού τους, ενώ για τους “mad nomad” το λεγόμενο “Τέλος του Κόσμου” είναι μόλις η αρχή του ταξιδιού τους… Από ’δω και στο εξής, με κατεύθυνση βόρεια, σκοπεύουν να εξερευνήσουν ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο μέχρι την Αλάσκα! Ενδιάμεσα, βέβαια, θα σταματήσουν για να εργαστούν σε ιστιοφόρα σκάφη στην Καραϊβική.

Τα νέα τους δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες madnomad.gr και theworldoffroad.com, ενώ μπορεί κανείς να τους βρει και στα κοινωνικά δίκτυα με τα ίδια ονόματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ