“Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει, ίσως σύντομα, να ψάχνει για έναν νέο Υπουργό Οικονομικών, καθώς ο Ευκλείδης Tσακαλώτος θέλει να παραιτηθεί”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας “Bild” και του γερμανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου “NTV”, ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν δείχνει διατεθειμένος -σε αντίθεση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα,- να υποκύψει στις πιέσεις των δανειστών!
Η “σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι” για τον Υπουργό Οικονομικών, είναι η επιμονή των δανειστών να ξεπεράσει η Κυβέρνηση την “κόκκινη γραμμή” του αφορολόγητου και από τα 9.090 ευρώ να δεχθεί να πέσει στα 8.181 ευρώ. Μάλιστα, ο Ελληνας Υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής των «53» είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί ακόμα και εν μέσω της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους του Κουαρτέτου.
Το “NTV” αναρωτιέται, αν θα αποχωρήσει ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει, ίσως σύντομα, να ψάχνει για έναν νέο Υπουργό Οικονομικών», αναφέρει, και προσθέτει: «Ο Ευκλείδης Tσακαλώτος θέλει να παραιτηθεί»!

“Tην ώρα, που η χώρα ξεμένει από χρήματα, η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώνεται, ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας απειλεί με παραίτηση”

Η “Βild” σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για οξεία πολιτική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα, επισημαίνοντας, ότι την ώρα, που η χώρα ξεμένει από χρήματα, μέλη της ελληνικής Κυβέρνησης απειλούν με παραίτηση. Μάλιστα υποστηρίζει, ότι ο διάδοχος του Γιάννη Βαρουφάκη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απειλεί με παραίτηση: «Tην ώρα, που η χώρα ξεμένει από χρήματα, η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώνεται, ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας απειλεί με παραίτηση».
Κατά το δημοσίευμα της “Βild”, ο Αλέξης Τσίπρας μαζεύει και το τελευταίο ευρώ. Επίσης, η γερμανική εφημερίδα γράφει, πως «ο Ελληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και οι πιστωτές της χρεωκοπημένης χώρας παίζουν πόκερ εδώ και μήνες, σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το νέο πακέτο βοήθειας. Φαίνεται, όμως, ότι ο Τσίπρας εξακολουθεί να τζογάρει».
Το άρθρο αναφέρεται και στην απόφαση της Κυβέρνησης να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα μπορεί από τα ταμειακά διαθέσιμα οργανισμών, προκειμένου να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες του κράτους.

tsakalotos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ