«Οι Υπηρεσίες Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με ανάλογες Υπηρεσίες πρεσβειών για ανταλλαγή στοιχείων και πληροφοριών, ενώ έμφαση δίνεται στις διελεύσεις αλλοδαπών από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, αφού θεωρείται δεδομένο, ότι θα επιχειρήσουν να περάσουν από εκεί και τζιχαντιστές»!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες 30 ισλαμιστές μαχητές, επεχείρησαν κατά τους τελευταίους μήνες να μεταβούν, μέσω Κύπρου, στην Ευρώπη, δημοσιεύει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος».
Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται, ότι κατά τους τελευταίους μήνες ήρθαν στην Κύπρο, με πρόθεση να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, πάνω από 30 πρόσωπα, που ήταν ενταγμένα στο Ισλαμικό Κράτος.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο της κυπριακής εφημερίδας επισημαίνεται, ότι τα άτομα αυτά ανακόπηκαν και υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στην χώρα προέλευσής τους. Οι Αρχές ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας επαγρυπνούν, αφού θεωρείται δεδομένο, ότι η Κύπρος θα επιχειρηθεί να χρησιμοποιηθεί ως διαμετακομιστικός σταθμός τζιχαντιστών, που φθάνουν εδώ κυρίως μέσω κατεχομένων.
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, τους τελευταίους έξι μήνες περίπου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ), ήρθαν στην Κύπρο πρόσωπα, που είτε βρίσκονταν στην λίστα των υπόπτων τρομοκρατών, είτε θεωρούνται, ότι έχουν διασυνδέσεις με τον ΙSIS. Αυτοί ανακόπηκαν και υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στις χώρες προέλευσης, ενώ ενημερώθηκαν ξένες Υπηρεσίες για την εξέλιξη αυτή.

«Οι Υπηρεσίες Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με ανάλογες Υπηρεσίες πρεσβειών για ανταλλαγή στοιχείων και πληροφοριών, ενώ έμφαση δίνεται στις διελεύσεις αλλοδαπών από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, αφού θεωρείται δεδομένο, ότι θα επιχειρήσουν να περάσουν από εκεί και τζιχαντιστές»

Κατά την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», οι Υπηρεσίες Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με ανάλογες Υπηρεσίες πρεσβειών για ανταλλαγή στοιχείων και πληροφοριών, όσον αφορά στην διακίνηση υπόπτων προσώπων, ενώ έμφαση δίνεται στις διελεύσεις αλλοδαπών από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, αφού θεωρείται δεδομένο, ότι θα επιχειρήσουν να περάσουν και τζιχαντιστές.
Η πρόσφατη επίσκεψη του Αρχηγού Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου στο αεροδρόμιο Λάρνακας είχε ως στόχο την επιθεώρηση των μέτρων και τον εντοπισμό τυχόν κενών στο σύστημα ασφαλείας.
Τον Αρχηγό συνόδευαν ο Βοηθός Αρχηγός Υποστήριξης Κύπρος Μιχαηλίδης, ο διοικητής της ΜΜΑΔ και επιτελείο από το Αρχηγείο Αστυνομίας. Αφού επιθεωρήθηκαν όλοι οι χώροι στο αεροδρόμιο, δόθηκαν οδηγίες για καλύτερη κάλυψη ορισμένων σημείων κυρίως κατά την είσοδο του κοινού στον χώρο των αναχωρήσεων, όσο και αλλού. Σημειώνεται, ότι στα αεροδρόμια συνδράμουν για σκοπούς ασφάλειας και 120 μέλη της Εθνικής Φρουράς, που έχουν αποσπαστεί εκεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
Η Κυπριακή Αστυνομία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε συνεχή επαφή με την «Ιντερπόλ» και την «Γιούροπολ» για ανταλλαγή πληροφοριών, σε σχέση με πρόσωπα, που αναγνωρίστηκαν ως τρομοκράτες, ώστε στην περίπτωση, που επιχειρήσουν να διακινηθούν μέσω των κυπριακών αεροδρομίων να ανακοπούν και να συλληφθούν.KIPROS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ