Στις 8.15 το βράδυ. Τι αναφέρει ο Τρικαλινός (καταγωγή από το Κεφαλόβρυσο) σκηνοθέτης Γεώργιος Παπαβασιλείου, καταξιωμένος στο χώρο του και με πολλές ταινίες στο ενεργητικό του για διάφορα γνωστά κανάλια της Γερμανικής τηλεόρασης για τη νέα του δουλειά.

Του Αποστόλη Ζώη.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν προ μηνών τα γυρίσματα της ταινίας «Ein Sommer in Griechenland» («Ένα καλοκαίρι στην Ελλάδα»), παραγωγής του ZDF (Κρατικό Πρόγραμμα της Γερμανικής τηλεόρασης). Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και στην Ύδρα. Την ταινία σκηνοθετεί ο Τρικαλινός (καταγωγή από το Κεφαλόβρυσο) σκηνοθέτης Γεώργιος Παπαβασιλείου, καταξιωμένος στο χώρο του και με πολλές ταινίες στο ενεργητικό του για διάφορα γνωστά κανάλια της Γερμανικής τηλεόρασης. Στην ταινία συμμετείχαν γνωστοί Γερμανοί και Έλληνες ηθοποιοί (Aglaia Syszkowitz, Αλέξης Γεωργούλης, Ξένια Καλογεροπούλου, Γιώργος Κοτανίδης, Κώστας Σόμμερ, Κατερίνα Μισιχρόνη κ.α.). Το χορευτικό «ΤΡΙΚΚΗ» συμμετείχε στην ταινία με τη χοροδιδάσκαλο και Καθ. Φυσ. Αγωγής κ. Έφη Ζελεσιάδου ως χορογράφο και χορεύτρια. Η ταινία προβάλλεται στο Κρατικό Πρόγραμμα της Γερμανικής τηλεόρασης 26 Απριλίου στις 8.15 το βράδυ, ώρα Γερμανίας.

Μιλώντας ο κ. Παπαβασιλείου για την ταινία,  μας είπε:

«Η ταινία «Ένα Καλοκαίρι στην Ελλάδα» είναι μια ρομαντική κωμωδία. Το σενάριο περιέχει δραματικά, αλλά και χιουμοριστικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, η ταινία αρχίζει με την κλοπή, στην Αθήνα, ενός καινούριου, πανάκριβου τουριστικού λεωφορείου. Το λεωφορείο ανήκει στην όμορφη, πρόσφατα διαζευγμένη, γερμανίδα επιχειρηματία Ρίκε (Aglaia Syszkowizc). Η ασφάλειά της, όμως, δεν αναλαμβάνει την αποζημίωσή της, διότι το λεωφορείο ήταν παρκαρισμένο σε μη φυλασσόμενο πάρκινγκ. Απελπισμένη η Ρίκε βγαίνει απρόσεκτα στο δρόμο και παραλίγο να παρασυρθεί από διερχόμενο φορτηγό. Τη σώζει, όμως, τελευταία στιγμή ο γοητευτικός ταξιτζής Γιάννης (Αλέξης Γεωργούλης). Η Ρίκε τον ερωτεύεται αμέσως. Ο Γιάννης της προτείνει το εξής: Αυτός θα παραποιήσει τα έγγραφα του φυλασσόμενου πάρκινγκ, ενώ αυτή θα του δώσει 6000.- Ευρώ, για να χρηματοδοτήσει την εγχείρηση καρδιάς της μητέρας του. Όμως, αμέσως μετά ο Γιάννης εξαφανίζεται, με τα χρήματά της. Παραπλανήθηκε η Ρίκε από κάποιον δόλιο Έλληνα, ο οποίος δεν ήθελε τίποτα άλλο παρά τα χρήματά της; Ή η μητέρα του Γιάννη ήταν πραγματικά άρρωστη και τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν πραγματικά για την εγχείρησή της;

Η Ρίκε διαπιστώνει, κατά τη διάρκεια της αναζήτησης του Γιάννη, ότι της έχει αποκρύψει και άλλα μυστικά. Δεν είναι μόνο ταξιτζής, αλλά και γιατρός. Επίσης, φαίνεται να είναι και παντρεμένος. Τελικά, στην Ύδρα ανακαλύπτει την αλήθεια. Θα καταφέρει, όμως, να κερδίσει την αγάπη του Γιάννη; Τους ρόλους της ταινίας υποδύονται μεγάλοι γερμανοί, αλλά και καταξιωμένοι έλληνες ηθοποιοί όπως Αλέξης Γεωργούλης, Κώστας Σόμμερ, Γιώργος Κοτανίδης, Γιώργος Κοψίδας, Ξένια Καλογεροπούλου, Μαρία Ανδουλινάκη, Κατερίνα Μισιχρόνη κ.α.GIORGOS

Τέλος, επειδή στην ταινία υπήρχαν και σκηνές με χορό, χρειαστήκαμε, για τους ηθοποιούς, μια πολύ καλή δασκάλα και χορογράφο. Αυτές τις προϋποθέσεις πληροί η Ευσταθία Ζελεσιάδου, Καθ. Φυσ. Αγωγής με Ειδικότητα στο χορό. Στη δεκαετία του ‘90 δίδασκε σε χορευτικά της Θεσσαλονίκης, ενώ τα τελευταία 18 χρόνια διδάσκει στο χορευτικό «ΤΡΙΚΚΗ» των Τρικάλων. Ο ηθοποιοί ήταν ενθουσιασμένοι με τη δουλειά της και, έτσι, οι σκηνές του χορού είναι επιτυχημένες».

Καταξιωμένος

Ο κ. Παπαβασιλείου, είναι καταξιωμένος στο χώρο του με πολλές ταινίες στο ενεργητικό του σε γνωστά τηλεοπτικά κανάλια της Γερμανίας. Για το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι κάτι τέτοιο, ο τρικαλινός στην καταγωγή σκηνοθέτης απαντά:

«Ανήκω στους πλέον γνωστούς σκηνοθέτες της Γερμανίας. Μετά το τέλος των σπουδών μου, το 1998, μέχρι σήμερα έχω σκηνοθετήσει περίπου 30 τηλεοπτικές και κινηματογραφικές ταινίες. Αρχικά σπούδασα στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου «Επικοινωνιακές Επιστήμες» και μετά συνέχισα τις σπουδές μου στην «Ακαδημία Φιλμ» του Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης, όπου εξειδικεύτηκα στη «Σκηνοθεσία Ταινιών». Όπως όλα στη ζωή έτσι και στο επάγγελμα, η επιτυχία σχετίζεται με τη σκληρή δουλειά, την πειθαρχία, το ταλέντο, αλλά και με λίγη τύχη. Πρέπει δε να επισημάνω ότι στη Γερμανία η κακώς νοούμενη ελληνική λέξη «μέσον» δεν παίζει ρόλο στην επαγγελματική εξέλιξη, αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι οι ικανότητες του ατόμου».

Ο ίδιος έρχεται συχνά και με μεγάλη ευχαρίστηση στην όμορφη πόλη των Τρικάλων. Με την οικογένειά του, τονίζει, επισκέπτομαι τους γονείς μου οι οποίοι μένουν στο Κεφαλόβρυσο, για να προσθέσει:

«Από το χωριό έφυγα όταν ήμουν 4 χρονών. Επομένως, οι αναμνήσεις απ’ αυτή τη χρονική περίοδο της ζωής μου είναι, σχεδόν, ανύπαρκτες. Τα βιώματα, όμως, της παιδικής και εφηβικής μου ηλικίας από τις επισκέψεις μου στο χωριό, στα Τρίκαλα και, γενικά, από τις καλοκαιρινές μου διακοπές στην Ελλάδα, είναι ιδιαίτερα ευχάριστα».

Για τα επόμενα σχέδιά του τονίζει:

«Θα συνεχίσω, φυσικά, να σκηνοθετώ ταινίες, κυρίως γερμανικής παραγωγής. Απώτερος στόχος μου, όμως, είναι η σκηνοθεσία κινηματογραφικών ταινιών διεθνούς παραγωγής. Ένα από τα σχέδιά μου, στο εγγύτερο μέλλον, είναι η παραγωγή μιας επικής κινηματογραφικής ταινίας που αναφέρεται στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, στην οροσειρά της Πίνδου. Ελπίζω η παραγωγή της ταινίας να πραγματοποιηθεί το 2016. Ήδη έχω συνεννοηθεί με γνωστούς ηθοποιούς της Γερμανίας και της Ελλάδας (Beno Fuermann, Αλέξης Γωργούλης και Κώστας Σόμμερ) για τη συμμετοχή τους».

Η χώρα μας

Τέλος μιλώντας για το μέλλον της Ελλάδος τονίζει:

«Μετά από 5 χρόνια λιτότητας, δίχως προοπτικές για τους νέους ανθρώπους, αλλά και για το μέσο πολίτη, θα πρέπει να υπάρξουν πραγματικές αλλαγές. Ανεξάρτητα από την κυβέρνηση που έχει προκύψει στις εκλογές, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί στην Τρόικα ότι αυτές οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν στην καταστροφή της Ελλάδας. Από την άλλη πλευρά πρέπει, ως Έλληνες, να συνειδητοποιήσουμε ότι το μέλλον μας είναι το Ευρώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η έξοδός μας από αυτή την ένωση θα είχε, κατά τη γνώμη μου, επικίνδυνες συνέπειες, τόσο ως προς την οικονομία όσο και ως προς τη γεωπολιτική θέση της χώρας μας».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ