Μια ειδική βραδιά ελληνικού κινηματογράφου διοργάνωσε η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης με αποκλειστικούς καλεσμένους εκπροσώπους παροικιακών οργανισμών, ευεργέτες και υποστηρικτές της.

Δεκάδες προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ταινία «Jamaica», στον κινηματογράφο Palace Como, τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, η οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία στο πρόσφατο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου, να συνομιλήσουν μεταξύ τους και να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες και τα μελλοντικά προγράμματα της Κοινότητας.

Τους καλεσμένους καλωσόρισε ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας κ. Θόδωρος Μάρκος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα προγράμματα της Κοινότηταςκαι στην καλύτερη οργάνωση της παροικίας.

«Στόχος της αποψινής βραδιάς είναι, εκτός από το να δοθεί ευκαιρία να απολαύσετε μια καταπληκτική σύγχρονη ελληνική ταινία, να σας ενημερώσουμε και για τα έργα και τους στόχους μας και για το πώς όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε για το κοινό καλό της ελληνικής παροικίας,» είπε ο κ. Μάρκος, προσθέτοντας πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως ομογένεια είναι πολλαπλά «και μόνο με μια συντονισμένη προσπάθεια θα πετύχουμε τον σκοπό μας».

«Εμείς σαν Κοινότητα έχουμε τρεις σημαντικούς τομείς δραστηριότητας:

(1)Λειτουργούμε σαν ομάδα λόμπι στις εδώ κυβερνητικές αρχές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές, για να προωθήσουμε και να υπερασπίσουμε κεκτημένα δικαιώματα που έχουμε σαν πολίτες αυτής της χώρας. Το ίδιο κάνουμε και με την ελληνική κυβέρνηση, ιδιαίτερα για ζητήματα που αφορούν τον απόδημο Ελληνισμό.

(2)Την προβολή των θετικών στοιχείων του ελληνικού πολιτισμού και νοοτροπίας, όχι μόνο στα πλαίσια της παροικίας μας, αλλά και στην ευρύτερη Αυστραλιανή κοινωνία, ώστε τα στοιχεία αυτά να αποτελέσουν κορμό του ευρύτερου πολυπολιτισμικού χαρακτήρα εδώ σε αυτή τη χώρα που ζούμε και δημιουργούμε.

(3)Την προώθηση και εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε όλους τους βαθμούς εκπαίδευσης, αρχίζοντας από τα προνήπια και φθάνοντας μέχρι το επίεπεδο πανεπιστημίου και τις μεταπτυχιακές σπουδές.

Στα απογευματινά μας σχολεία φοιτούν πάνω από 1000 μαθητές και ανάμεσα σε αυτούς ένας μεγάλος αριθμός είναι παιδιά νεοφερμένων μεταναστών.  Πριν πέντε χρόνια αρχίσαμε τη διδαχή της Αρχαίας Ελληνικής με μεγάλη επιτυχία και με πολύ υψηλά αποτελέσματα σε επίπεδο εξετάσεων VCE. Κάθε βράδυ στο κτήριο της Κοινότητας προσφέρονται μαθήματα Ελληνικών σε άτομα μη Ελληνικής καταγωγής.”

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ημερήσιο κολλέγιο της Κοινότητας Alphington Grammar και στα άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα της Κοινότητας, καθώς και στη σειρά των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού.

Ο κ. Μάρκος τόνισε πως είναι σημαντικός ο σχηματισμός ενός δυναμικού λόμπι από την ελληνική παροικία, εξηγώντας ότι η Κοινότητα έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για την προώθηση θεμάτων που απασχολούν την ομογένεια, τόσο σε επίπεδο αυστραλιανών κυβερνήσεων όσο και προς την κατεύθυνση της Ελλάδας.

“Σήμερα το πρωί συγχαρήκαμε την Κυβέρνηση Αντριους για την επενεκλογή της. Συγχαρήκαμε  ιδιαίτερα τους ελληνικής καταγωγής βουλευτές μας. Αλλά τους υπενθυμίσαμε ταυτόχρονα και τις ανάγκες και απαιτήσεις που έχουμε,” τόνισε.

“Ευτυχώς, στο πρόσωπο της υπουργού κ. Τζένης Μικάκου και του βουλευτή κ. Στηβ Δημόπουλου έχουμε βρει καλούς και θερμούς υποστηρικτές των αιτημάτων μας και τους ευχαριστούμε και δημόσια,” είπε.

Προσκάλεσε δε τους οργανισμούς να αναβαθμίσουν τις σχέσεις τους με την Κοινότητα, ενώ ανακοίνωσε και τη λειτουργία της Λέσχης των Οργανισμών στον 12ο όροφο του νέου κοινοτικού κτηρίου στο κέντρο της Μελβούρνης.

“Εμείς θέλουμε να βλέπετε την Κοινότητα σαν το σπίτι σας. Σπίτι που όλοι μας θα συναντιόμαστε και θα συζητούμε θέματα που μας απασχολούν. Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη λειτουργία του 12ου ορόφου του κτηρίου μας ως χώρο αφιερωμένο στους Ελληνικούς οργανισμούς της παροικίας μας και σας καλούμε να γίνεται μέλη στη Λέσχη αυτή. Σύντομα στον ίδιο αυτό χώρο θα στεγάσουμε και τη βιβλιοθήκη που θα έιναι ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλη την παροικία,” τόνισε.

Έκλεισε δε τον χαιρετισμό του αναφερόμενος στο οικόπεδο του Μπουλίν και καλώντας στο βήμα τον πρόεδρο Λεωνίδα Ουζούνη και τον Γραμματέα Δημήτρη Μέγα του Συλλόγου Αργος Ορεστικού για να μιλήσουν για τη δωρεά $1εκ. στην Κοινότητα και τη συνεργασία τους με την Κοινότητα, αλλά για την εμπειρία τους από τη χρήση της Λέσχης των Οργανισμών.

Και οι δυό τους εξέφρασαν πλήρη ικανοποίηση για την συνεργασία με την Κοινότητα και τη Λέσχη των οργανισμών, ενώ κάλεσαν και τους υπόλοιπους οργανισμούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Greek Community of Melbourne

————————————————–

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ