Στο πλαίσιο του πνεύματος των Χριστουγέννων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας θα πραγματοποιήσει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

«Το δένδρο των ευχών»: στολισμός του χριστουγεννιάτικου δένδρου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πέλλας με αντίγραφα ευρημάτων από τις ανασκαφές της αρχαίας πόλης και του Αρχοντικού που θα κατασκευάσουν οι ίδιοι, στέλνοντας τις δικές τους ευχές για τα φετινά Χριστούγεννα. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών.mouseio
(Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, Ώρα: 10.30)

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

«Να ’μουν του σταύλου έν’ άχυρο…»: παιδιά και ενήλικες θα βιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα από την αφήγηση παραμυθιών του Δωδεκαημέρου. Ένα απόγευμα γεμάτο παραμύθια (συνοδευόμενα από μουσική), τα οποία θα αφηγηθούν με τον δικό τους τρόπο οι αφηγητές: Χρυσάνθη Αντωνίου, Μαρίνα Αντωνοπούλου, Ζωή Καραγεωργίου, Ελευθερία Λαφτσίδη, Στέλλα Τσατσαρώνη, Ρία Φελεκίδου και Νικόλαος Παππάς. Μουσική: Κατερίνα Καλίτση, Γιάννης Σπυρόπουλος (κιθάρα) και Ζωγράφος Σταυρίδης (ακορντεόν).
(Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, Ώρα: 17.30)
«Έλα, Εσύ που Αρχάγγελοι απόψε σ’ ανυμνούνε…»: χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Χορωδία Τρικάλων, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ελένης Ζιάκα και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πέλλας, υπό τη διεύθυνση των αρχιμουσικών Συμεών Κετίκογλου και Ολυμπίας Ξανθοπούλου. Σε συνεργασία με τη ΔΗ.ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Πέλλας.
(Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, Ώρα: 18.30)

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

«Άναρχος αρχή λαμβάνει και σαρκούται ο Θεός»: ύμνοι και κάλαντα των Χριστουγέννων από την Παιδική και Νεανική Χορωδία του Νέου Ωδείου Έδεσσας, υπό τη διεύθυνση των μαέστρων Γιάννη Γκουράνη και Θεοδώρας Γκουράνη, στον ναό της Κοίμησης Θεοτόκου (Παλαιά Μητρόπολη) Έδεσσας.
(Παλαιά Μητρόπολη Έδεσσας, Ώρα: 20.00)
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ