-Η απειλή επιβολής προστίμου φαίνεται, ότι «σωφρόνισε» τους ιδιοκτήτες τους, που έσπευσαν να τα ασφαλίσουν για να αποφύγουν τα τσουχτερά πρόστιμα!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου

Την στιγμή, που παρατηρείται στην Ελλάδα χάος με τα λάθη στα ανασφάλιστα ΙΧ οχήματα, καθώς 450.000 ειδοχοιητήρια πρέπει να ακυρωθούν ως ανυπόστατα και αδικαιολόγητα, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν, ότι εκτινάχθηκε μέσα στον τελευταίο μήνα ο αριθμός των ασφαλισμένων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.
Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία από τις ασφαλιστικές εταιρείες, τα 6,2 εκατομμύρια φθάνει πλέον ο αριθμός των ασφαλισμένων οχημάτων, έναντι 5,6 εκατομμυρίων, που ήταν στα τέλη του 2016, καθώς η απειλή επιβολής προστίμου φαίνεται ότι «σωφρόνισε» τουλάχιστον 445.000 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων πάσης φύσεως, που έσπευσαν να τα ασφαλίσουν. Επισημαίνεται, ότι η πλειονότητα των ανασφάλιστων οχημάτων φαίνεται να είναι μοτοσυκλέτες.
Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν, ότι παρά την λήξη της προθεσμίας, η νέα διασταύρωση των οχημάτων, που είναι ασφαλισμένα με αυτά που φέρουν πινακίδες και κυκλοφορούν, δεν θα γίνει πριν επικαιροποιηθεί η λίστα του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου αυτή την φορά να μην υπάρξουν λάθη και προκληθεί αναστάτωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ