Λίγο πριν τα εγκαίνια της Έκθεσης, το Ελληνικό Περίπτερο επισκέφθηκε ο διευθυντής του Αιγυπτιακού Οργανισμού Βιβλίου και της Έκθεσης, κ. Haitham Alhj Ali.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού συμμετέχει με το Ελληνικό Περίπτερο στην 52η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Καΐρου. Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στο Κάιρο πραγματοποιείται με φυσική παρουσία από 30 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Αιγύπτου με τη συμμετοχή 1.270 εκδοτών. Εκτός της Ελλάδας συμμετέχουν 25 χώρες, μεταξύ των οποίων η ΗΠΑ, η Ισπανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Σερβία, η Ρωσία, η Νότια Κορέα και πολλές αραβόφωνες χώρες.

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αναπληρώτριας του Πρωθυπουργού της Σερβίας, κας Maja Gojkovic και του Πρέσβη της Σερβίας στο Κάιρο, κ. Jugoslav Lj. Vukadinovic, στο Ελληνικό Περίπτερο.

Το Ελληνικό Περίπτερο που οργανώνει το ΕΙΠ, με την επιμέλεια του Παραρτήματός του στην Αλεξάνδρεια, παρουσιάζει μεταξύ άλλων:

 

  • ελληνικά βιβλία μεταφρασμένα στα αραβικά
  • τις ελληνικές υποψηφιότητες για τα Διεθνή Βραβεία Άντερσεν 2022 (Μαρία Παπαγιάννη για τη συγγραφή και Ίριδα Σαμαρτζή για την εικονογράφηση)
  • ένα αφιέρωμα στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση μέσα από λευκώματα και graphicnovels, κ.ά.

Την ημέρα των εγκαινίων η διευθύντρια του ΕΙΠ Αλεξάνδρειας Σταυρούλα Σπανούδη υποδέχτηκε και ξενάγησε στο Ελληνικό Περίπτερο τον διευθυντή του Αιγυπτιακού Οργανισμού Βιβλίου Haitham Alhj Ali καθώς επίσης και την Υπουργό Πολιτισμού και Αναπληρώτρια Πρωθυπουργού της Σερβίας Maja Gojkovic καθώς και τον Πρέσβη της Σερβίας στο Κάιρο Jugoslav Lj. Vukadinovic.

Άποψη του Ελληνικού Περιπτέρου.

Η  Έκθεση Βιβλίου Καΐρου την οποία εγκαινίασε  ο Πρωθυπουργός της Αιγύπτου Moustafa Madbouly, δέχεται καθημερινά περίπου 100.000 επισκέπτες με ελεγχόμενη ροή μέσω ηλεκτρονικών εισιτηρίων ορισμένης χρονικής διάρκειας, δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον των εκθέσεων και άλλων πολιτιστικών γεγονότων μεγάλου κοινού.

 

Το Ελληνικό ίδρυμα Πολιτισμού ως εθνικός θεσμικός φορέας για το βιβλίο, συμμετέχει ενεργά στις Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου σε όλο τον κόσμο προκειμένου το ελληνικό βιβλίο να έχει σταθερή και δυναμική παρουσία σε διεθνές επίπεδο.

Η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Καΐρου 2021.

Ελληνικό ίδρυμα Πολιτισμού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ