Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, 19:00.

H Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε., η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα, θα συνοδεύσει την επίσημη παρουσίαση του ηλεκτροκίνητου, αγωνιστικού μονοθέσιου της φοιτητικής ομάδας ARISTURTLE, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 19:00 στον Πολυχώρο WE, Γρηγορίου Λαμπράκη και Γ’ Σεπτεμβρίου.

Ο κόσμος που θα παραβρεθεί στην επίσημη παρουσίαση θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το νέο εντυπωσιακό μονοθέσιο και μαζί με αυτό να απολαύσει τα γευστικά κρασιά της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. Συγκεκριμένα, θα δοκιμάσουν τον Λευκό Κύκνο, ένα μοσχοφίλερο με ιδιαίτερα αρώματα και λαμπερό χρώμα, και τον Μαύρο Κύκνο, με το ρουμπινί χρώμα και τα πλούσια αρώματα του Αγιωργίτικου.

Η νεοσύστατη φοιτητική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Aristotle University Racing Team Electric (ARISTURTLE) ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 και μετρά ήδη πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της. Αξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα από τρεις διαγωνισμούς, σε Ιταλία, Γερμανία και Ουγγαρία, η ARISTURTLE κατάφερε να τοποθετηθεί στη 45η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 120 ομάδες και να αποκτήσει ισχύ στην παγκόσμια κατάταξη των ηλεκτροκίνητων ομάδων. Στόχος της ομάδας ARISTURTLE είναι η προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην ελληνική κοινωνία καθώς και η ενημέρωση των ανθρώπων για τα οφέλη της.

H Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, συνεχής αρωγός της Έρευνας και της Καινοτομίας, και τα πολυαγαπημένα κρασιά Λευκός και Μαύρος Κύκνος, θα σας συνοδεύσουν για άλλη μία φορά σε ένα ταξίδι στον κόσμο της μηχανικής, της αριστείας και της ανάπτυξης.

ΠΡΟΦΙΛ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ:

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα, με ισχυρή εξαγωγική παρουσία σε 35 χώρες της υφηλίου. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εδραίωση του ελληνικού ποιοτικού κρασιού διεθνώς.

Η εταιρία παράγει επώνυμα ελληνικά κρασιά, όλων των τύπων, σε διάφορες συσκευασίες. Δημιουργούνται στα Οινοποιεία της, σε όλη την Ελλάδα και συσκευάζονται στα εμφιαλωτήρια της Ελληνικά Κελλάρια στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου βρίσκεται και η έδρα της.

Όλα τα οινικά προϊόντα της αποτελούν υπερήφανους πρεσβευτές της ελληνικής γης, του Έλληνα αμπελουργού και της σύγχρονης ελληνικής οινοποιίας, καθώς καλύπτουν άξια τις γευστικές απαιτήσεις των πολιτών του κόσμου. Δεν είναι λίγες, άλλωστε, οι  σειρές κρασιών της εταιρείας, όπως το Αλλοτινό, Ποικιλιακά Λουλούδια, Calliga Apelia και η «value for money» σειρά Κύκνος, που έχουν κερδίσει τη σταθερή προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.

Πέρα από τα κρασιά δικής της παραγωγής, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε θέλησε, τα τελευταία χρόνια, να διευρύνει την γκάμα της, με νέες προτάσεις προς τους Έλληνες και ξένους καταναλωτές.

Το 2016 εγκαινίασε τη νέα της συνεργασία με τον ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, ενισχύοντας τη θέση του στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Παράλληλα, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, έχει προχωρήσει σε εταιρική και εμπορική συμφωνία με τον οινολόγο και οινοποιό, Άγγελο Ρούβαλη, που αφορά την διακίνηση των προϊόντων του στην ελληνική αγορά. Ο Άγγελος Ρούβαλης, τέως Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), έχει το οινοποιείο του στις πλαγιές Αιγιάλειας (πάνω από την πόλη του Αίγιου) και δραστηριοποιείται αξιοποιώντας περίτεχνα τους ορεινούς αμπελώνες της χαρισματικής αυτής αμπελουργικής ζώνης. Τα κρασιά του, περιορισμένης ποσοτικά, παραγωγής, αναγνωρισμένα ως πολύ υψηλής ποιότητας, έχουν κερδίσει την προτίμηση των απαιτητικών φίλων του κρασιού. Μερικά από αυτά είναι το φημισμένο «Ασπρολίθι», η δυναμική σειρά κρασιών «Μικρός Βοριάς», οι οίνοι μακρόχρονης παλαίωσης «IANOS» και η νέα σειρά  μεγάλων λευκών κρασιών που βασίζονται σε αυτόχθονες ποικιλίες «Μίτος της Αριάδνης».   »

Από τις αρχές του 2010 η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. συνεργάζεται και με τον παραγωγό Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο, που πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως «άρχοντα της απόσταξης».  Με την συμφωνία αυτή, η εταιρεία μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη γκάμα της, με τα παραδοσιακά αποστάγματα ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) αλλά και με τα βιολογικά, ποιοτικά κρασιά από το Κτήμα του.

Η εταιρεία, όμως, δεν στάθηκε μόνο σε στρατηγικές επιλογές στην Ελλάδα. Στράφηκε και στο εξωτερικό, αναγνωρίζοντας την δύναμη της παγκοσμιοποίησης. Γι’ αυτό αποφάσισε την στρατηγική συμφωνία και εμπορική συνεργασία με την Νο1 Γαλλική Εταιρία παραγωγής και διακίνησης κρασιών, την GRAND CHAIS DE FRANCE.

 

Η υψηλή δυναμική της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων διακρίνεται από το χτίσιμο στρατηγικών συνεργασιών, με διακεκριμένα ονόματα-εταιρείες του οινικού κλάδου, αλλά και των ποτών, αποδεικνύοντας έτσι την «εξωστρεφή» φιλοσοφία και τον διαχρονικό της στόχο για την ανάδειξη ποιοτικών προϊόντων.