Με περισσότερους από 800 τίτλους βιβλίων,   13 εκδότες και 4 συγγραφείς, εκδηλώσεις εντός και εκτός,   συναντήσεις επαγγελματικές και λογοτεχνικές   η Ελληνική συμμετοχή στην Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης.

Το Ελληνικό βιβλίο θα δώσει το «παρών» με το Ελληνικό Περίπτερο (Hall 4.1 / Stand G83) που διοργανώνουν το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  – Διεύθυνση Γραμμάτων με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Φρανκφούρτη  και τη συμμετοχή 14 Ελλήνων εκδοτών: Άγρα,  Βακχικόν, Ευρασία, Καπόν, Καστανιώτη,  Κέδρος , Κόκκινη  Κλωστή Δεμένη, Μεταίχμιο, Παπαδόπουλος, Πατάκη, Νεφέλη  / VolatiliumUniversity Studio PressThinking BookinbrowserRomiosini

Περισσότεροι από 800 τίτλοι βιβλίων θα φιλοξενηθούν στις βιβλιοθήκες του Περιπτέρου καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα θεματικών κατηγοριών που εκπροσωπούν τη σύγχρονη εκδοτική βιβλιοπαραγωγή:  πεζογραφία, ποίηση, δοκίμιο, παιδικό και εφηβικό βιβλίο, graphic novels – comic books, λευκώματα, εκδόσεις μουσείων, κλασικής και σύγχρονης τέχνης, μέθοδοι εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, έργα που διακρίθηκαν στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2020 καθώς και περισσότερα από 50 ελληνικά βιβλία τα οποία έχουν εκδοθεί σε περισσότερες από 20 χώρες: Γαλλία, Αγγλία, ΗΠΑ, Γερμανία,  Ισπανία, Ιταλία, Ελβετία, Αλβανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Τουρκία, Λίβανος,  Δανία, Σουηδία, Εσθονία, Λιθουανία, Ρωσία, Ουκρανία. Ιράκ, Ινδία, Κορέα, Κίνα, Ταϊλάνδη, Ταιβάν, .ά.

Το Σαββατοκύριακο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις βιβλιοθήκες του Ελληνικού Περιπτέρου και να ενημερωθούν για τις νέες κυκλοφορίες αλλά και να συναντήσουν τους προσκεκλημένους συγγραφείς: Ανδρέα Μήτσου, Νίκο Μπακουνάκη και  Έρση Σωτηροπούλου καθώς και τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων και εικονογράφο  Λήδα Βαρβαρούση.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις επαγγελματικές αλλά και λογοτεχνικές, με την παρουσία του Υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη, του Προέδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Νίκου Α. Κούκη, της Διευθύντριας Γραμμάτων του ΥΠΠΟΑ κ. Σίσσυς Παπαθανασίου και με την υποστήριξη της προξένου της Ελλάδας στη Φρανκφούρτη κ. Ιωάννα Κριεμπάρδη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/1/-2021 

ΩΡΑ 16:00 – 16.25 / (FRANKFURT STUDIO / LIVE STREAMING)

“Βιβλίο, Βιβλιοθήκες και Πολιτιστικά Ιδρύματα: Μια σχέση με δυναμική στην μετά COVID εποχή” 

Παρά τις αβέβαιες συνθήκες που έχουν αντιμετωπίσει οι βιβλιοθήκες και τα πολιτιστικά ιδρύματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, προκύπτουν μέσα από αυτή την εμπειρία νέες βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμοι τρόποι προσέγγισης των προσφερόμενων υπηρεσιών. Το πάνελ συζητά τις πρωτοβουλίες, τις προκλήσεις και τις εξελίξεις στο πλαίσιο μιας προοπτικής με επίκεντρο τον αναγνώστη-χρήστη. Προτείνει και επεξεργάζεται τις πολιτικές λήψης αποφάσεων, καθώς και εφαρμοζόμενες με επιτυχία  πρακτικές, πάντα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Ομιλητές: 

Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού ΥΠΠΟΑ

Τόνια Αράχωβα, εκλεγμένη Πρόεδρος IFLA,Πρόεδρος Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών Ελλάδας

Perry Moree, ταμίας ΔΣ IFLA, CEO Βιβλιοθήκης Zeeland, Ολλανδία

[Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά στο ψηφιακό κανάλι της Έκθεσης Βιβλίου Φρανκφούρτης].

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ / ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / IFLA  (International Federation of Library Associations and Institutions)

 

ΠΕΜΠΤΗ 21 /10/2021 

ΩΡΑ 16.00-18.00 / Café Laumer (Bockenheimer Landstraße 67, Frankfurt)

Συγγραφείς και Βραβεία: παρουσίαση της Ανθολογίας Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 

Μια συζήτηση για τη λογοτεχνία, τα βραβεία, τους συγγραφείς με αφορμή την έκδοση της Ανθολογίας Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας (διήγημα-νουβέλα) στη γερμανική γλώσσα από τις εκδόσεις ROMIOSINI.

Ομιλητές: 

Σίσσυ Παπαθανασίου, Διευθύντρια Γραμμάτων ΥΠΠΟΑ

Έρση Σωτηροπούλου, συγγραφέας

Ανδρέας Μήτσου, συγγραφέας

Συντονίζει: Νίκος Μπακουνάκης, δημοσιογράφος, συγγραφέας, πανεπιστημιακός

Χαιρετισμοί:  

Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού

Ιωάννα Κριεμπάρδη, Πρόξενος της Ελλάδας στη Φρανκφούρτη

Νίκος Α. Κούκης, Πρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/10/2021 

ΩΡΑ 11.00-12.30 / ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ HALL 4.1 / STAND G83 

 

ΖΩΓΡΑΦΗΓΗΣΗ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 

Ο μικρός Ρήγας και τα μυστικά σύμβολα της Χάρτας 

 

Διαδραστική παρουσίαση από τη συγγραφέα και εικονογράφο Λήδα Βαρβαρούση της επετειακής έκδοσης του Ιδρύματος Ωνάση. Ο χάρτης-σταθμός του Νεοελληνικού Διαφωτισμού και της ελληνικής χαρτογραφίας αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο σε ένα εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο που φιλοδοξεί να αποκωδικοποιήσει τα μυστικά του.

Ένα ταξίδι με τα σύμβολα και τους μύθους της χάρτας του Ρήγα.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ / ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛ. ΩΝΑΣΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 23/10/2021 

ΩΡΑ 11.00-12.30 / (Weltenleser Bookshop, Oeder Weg 40, 60318, Frankfurt)

 

THE KAVAFIS PROJECT 

Παρουσίαση τριών νέων εκδόσεων για τον Καβάφη στη γερμανική γλώσσα από τις εκδόσεις ROMIOSINI. Μια ανθολογία ποιημάτων του Κ. Π. Καβάφη, μια «Ανοιχτή επιστολή του Joachim Sartorius προς τον Καβάφη» και η μυθιστορηματική βιογραφία του ποιητή  «Τι μένει από τη νύχτα» της Έρσης Σωτηροπούλου συνθέτουν την τριλογία “Das Kavafis Projekt”.

 

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: 

Έρση Σωτηροπούλου, συγγραφέας του βιβλίου «Τι μένει από τη νύχτα» (εκδ. Πατάκης 2015)

Κώστας Κοσμάς, επιμελητής εκδόσεων Romiosini

Χαιρετισμό απευθύνει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Νίκος Α. Κούκης

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Edition Romiosini-Κέντρο Νέου Ελληνισμού (CeMoG) / Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/10/2021 

ΩΡΑ 11.00 – 13.00 / ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ HALL 4.1 / STAND G83  

Συνάντηση συνεργασίας με εκπαιδευτικούς των Ελληνικών σχολείων της Γερμανίας.

 

Χορηγός Επικοινωνίας:  

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ  / http://www.elliniki-gnomi.eu/ 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ