-«Οι προσωπικές επιθέσεις στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, αντί απάντησης, μόνον ως ένδειξη αδιαλλαξίας μπορούν να θεωρηθούν και κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στην ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων».
«Προϋποθέσεις “εκ των ων ουκ άνευ” για να προχωρήσει η λύση στο Κυπριακό, είναι η κατάργηση του «αναχρονιστικού συστήματος εγγυήσεων» και η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο» , τονίζει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σε σχετική του ανακοίνωση.
«Η εισβολή και η συνεχιζόμενη παρουσία του κατοχικού στρατού στην Κύπρο είναι μόνον πηγές αστάθειας, ανασφάλειας και δεινών για όλους τους κατοίκους της νήσου» τονίζει στην ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, που επισημαίνει, ότι «για άλλη μια φορά η Άγκυρα δείχνει να μην θέλει να απαντήσει στο ερώτημα, εάν υπάρχουν ή όχι πραξικοπηματίες ανάμεσα στα στρατεύματα κατοχής».

«Οι προσωπικές επιθέσεις αντί απάντησης, μόνον ως ένδειξη αδιαλλαξίας μπορούν να θεωρηθούν και κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στην ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων»

Τέλος, σχετικά με τις αναφορές της Άγκυρας στις θέσεις, που εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, το Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει, ότι «οι προσωπικές επιθέσεις αντί απάντησης, μόνον ως ένδειξη αδιαλλαξίας μπορούν να θεωρηθούν και κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στην ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων».
Προηγούμενως, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών είχε χαρακτηρίσει σε ανακοίνωσή του, «ατυχείς» τις προηγούμενες δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά, με τις οποίες συνδέει το πρόσφατο πραξικόπημα στην Τουρκία με την ανάγκη για την κατάργηση των εγγυήσεων στην Κύπρο.
Η τουρκική ανακοίνωση εγκαλούσε, μάλιστα, την Αθήνα, ότι «εθελοτυφλούσε στην κατάρρευση του κοινού κράτους και η ελληνική χούντα στήριξε το πραξικόπημα, που επιδιώχθηκε να διενεργηθεί στο νησί».

ktirio_ypex_2

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ