Η Περιφέρειες Β .Αιγαίου και Μεκλεμβούργου συνεργάζονται  υπό την αιγίδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης(ΕΓΣ)

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, είχε σήμερα συνάντηση συνεργασίας στα γραφεία της Περιφέρειας στη Μυτιλήνη με τον ομόλογό της Έπαρχο Μεκλεμβούργου της Δυτικής Πομερανίας της Γερμανίας Heiko Kärger.

Στη συνάντηση μετείχαν από τη γερμανική πλευρά ο Συντονιστής για θέματα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ), Torsten Fritz, ο Συντονιστής Δημάρχων ΕΓΣ, Lothar Großklaus, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων, Eiko Potreck, και  ο ∆ιευθυντής της ΕΓΣ Ελλάδος,  Χρήστος Λαζαρίδης, ενώ από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έδωσαν το παρόν ο Αντιπεριφερειάρχης, Χρύσανθος Αργυρίου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας, Γιώργος  Καμπούρης, και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού,  Αγγελική Σαραντινού.

Το έργο συντονίζει η κ. Μαρία Βασιλειάδου εκ μέρους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Οι δύο πλευρέςσυμφώνησαν στην από κοινού διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στα νησιά του Βορείου Αιγαίουστο Μεκλεμβούργο προσεχώς, με σκοπό να γίνουν εκεί στοχευμένες συναντήσεις με Γερμανούς επιχειρηματίες για την σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών.

Επίσης, συμφωνήθηκε η καθιέρωση της ανταλλαγής επισκέψεων μαθητών μουσικών σχολείων των δύο περιοχών, ενώ αποφασίστηκε να δοθεί η δυνατότητα σε νέους των νησιών του Βορείου Αιγαίου να μετέχουν σε εκπαιδευτική κατασκήνωση που διοργανώνεται στην επαρχία του Μεκλεμβούργου με αντικείμενο τη δασοπυρόσβεση.

Τέλος, συμφωνήθηκε η συνέχιση της συνεργασίας σε θέματα τουριστικής προβολής και συγκεκριμένα, σχεδιάζεται η παρουσία των δύο περιφερειών σε κοινό περίπτερο στην διεθνή έκθεση ITB στο Βερολίνο. Επίσης, ομάδα δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων της περιοχής – με την υποστήριξη των δύο περιφερειών – θα επισκεφθεί το Βόρειο Αιγαίο και θα εργαστεί για τη στοχευμένη προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

Η Περιφερειάρχης ευχαρίστησε το Έπαρχο, Heiko Kärger, για την  υποστήριξη που παρέχει στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στους σημαντικούς τομείς του εμπορίου, του τουρισμού και της κατάρτισης. Η υποστήριξη αυτή, είπε η κα. Καλογήρου, έχει πολλαπλάσια αξία καθώς γίνεται σε μία εποχή ιδιαίτερης κρισιμότητας.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει καταστεί μέσα σε λίγα χρόνια σε ένα δυναμικό ελληνογερμανικό δίκτυο δήμων και περιφερειών, που είναι προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Οι συνεργασίες είναι θεματικές και πραγματοποιούνται, όταν από την ελληνική ή την γερμανική πλευρά εκφραστεί μια τέτοια επιθυμία.

Γραφείo Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ