Ένα νέο βιβλίο-λεύκωμα με τίτλο «Καταγραφή και ανάδειξη της αγροτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Καρδίτσας» ήρθε να προστεθεί στη βιβλιογραφία, που αφορά στην ταυτότητα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Συγγραφέας του πονήματος είναι η  Βασιλική Κοζιού-Κολοφωτιά και η έκδοση έγινε από το Κέντρο ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας με την οικονομική στήριξη της Αναπτυξιακής Καρδίτσας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER.

Μέσα από τις σελίδες του ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ένα πολύ μεγάλο μέρος των στοιχείων του κατά παράδοση πολιτισμού  που μας συνδέουν με το μακρινό και κοντινό παρελθόν. Ο τόμος περιλαμβάνει: γενικές πληροφορίες  για την ταυτότητα της Καρδίτσας, στοιχεία της υλικής κληρονομιάς (πλινθόκτιστα και πετρόκτιστα σπίτια και άλλα οικήματα, ιεροί ναοί, μοναστήρια, γεφύρια, παλιά δημοτικά σχολεία, νερόμυλοι κ ά.), στοιχεία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς (παραδοσιακά τραγούδια, παραδοσιακοί χοροί, οικογένειες μουσικών της Καρδίτσας, δρώμενα, θρησκευτικές τελετές, έθιμα, αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα,  πανηγύρια, παραδοσιακές στολές, παραδοσιακά επαγγέλματα κ. ά.).Την έκδοση προλογίζει ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ευάγγελος Αυδίκος.  Κορωνοϊού και καιρού επιτρέποντος το βιβλίο θα παρουσιαστεί σε ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση και θα μοιραστεί δωρεάν στους παραβρισκόμενους.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα είναι από την ημέρα παραλαβής των βιβλίων στα γραφεία του Απόλλωνα  από την πρόεδρο Βασιλική Κοζιού-Κολοφωτιά, την αντιπρόεδρο Μαίρη Ξυνόγαλου και τη γραμματέα Δήμητρα Χαβδούλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ