Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Μονάχου και κάτοχος δύο εστιατορίων του ΜΙΝΩΑ στο Ουντερμπίμπεργ και του ΠΟΛΙΤΕΙΑ στο Ουντερφερινγκ, κ. Μανώλης Κουγιουμουτζής εόρτασε στις 28 Μαίου 2016 τα 60α γενέθλιά του.

Με αφορμή το γεγονός αυτό ο Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος συνεχάρη σε τηλεφωνική του επικοινωνία τον κ. Κουγιουμουτζή και τον ευχαρίστησε θερμότατα για την πολυετή δραστηριότητά του για τα θέματα των Ελλήνων στο Μόναχο.

Επίσης ο Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης έλαβε μέρος στην εορταστική εκδήλωση και επήνεσε με τη συνημμένη επιστολή του τον εορτάζοντα για την αυτοθυσία και εθελοντική προσφορά του σε εκδηλώσεις που σκοπό είχαν τις πολιτιστικές ανταλλαγές και την αρμονική συμβίωση των δύο λαών, των Ελλήνων και των Βαυαρών.

Στην εορταστική εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Δήμου Ουντερφερινγκ παρέστασαν πολλοί φίλοι, συνεργάτες και γνωστοί του εορτάζοντος, μεταξύ των οποίων ο καθηγητής κ. Βασίλειος Φθενάκης, ο κ. Σταύρος Κωσταντινίδης, ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννακάκος, η κ. Δρ. Βασιλεία Τριάρχη, η κ. Φανή Αθέρα, ό Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, οι Πρωτοπρεσβεροι Απόστολος Μαλαμούσης και Γεώργιος Βλέτσης και πολλοί άλλοι.

Με συγκινητικά λόγια σκιαγράφησε ο κ. Κουγιουμουτζής μερικούς σταθμούς της ζωής του και ευχαρίστησε όλους τους προσκεκλημένους για τη βοήθεια και πολυποίκιλη συμπαράσταση στο έργο του.

Την εκδήλωση εμπλούτισε μια θεατρική παράσταση, το σκηνικό της οποίας στηρίχθηκε στο σχέδιο και περιεχόμενο της προσκλητήριας κάρτα του εορτάζοντος. Η κάρτα απεικόνιζε ένα αυτοκίνητο 60 ετών και είχε την επιγραφή:
Oldtimer
χρόνος κατασκευής 1956, άριστα διατηρημένο, (μόνο μερικά βαθουλώματα και γρατσουνιές) και 60 χρόνια σε κίνηση.

Με τη θεατρική αυτή παράσταση η Σοφία, συνεργάτης και σύντροφος του κ. Κουγιουμουτζή, ο κ. Γιαννακάκος και η σύζυγός του και συνεργάτες του εορτάζοντος εξήτασαν με μεθόδους του TÜV (του αντίστοιχου ελληνικού ΚΤΕΟ) τον κ. Κουγιουμουτζή για να διαπιστώσουν για το εάν είναι ακόμη σε φόρμα και κατάσταση να συνεχίσει το ταξείδι της ζωής. Τελικά τοποθέτησαν στο στήθος του τη γνωστή πινακίδα αυτοκινήτου με τα γράμματα OT – MK 60 (Oldtimer Μανώλης Κουγιουμουτζής 60).

Το μουσικό συγκρότημα ΓΕΝΝΗΜΑ πλαισίωσε με ωραιώτατη ελληνική μουσική την εκδήλωση.

Αντί για δώρα, παρεκάλεσε ο κ. Κουγιουμουτζής τους προσκεκλημένος να δωρήσουν χρήματα στο σύλλογο „Το Χαμόγελο του Παιδιού“. Συγκεντρώθηκε το ποσό των 2.600 Ευρώ το οποίο και θα τεθεί στη διάθεση του συλλόγου.
———————————————–

Αξιότιμο
κ. Μανώλη Κουγιουμουτζή
Πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Μονάχου
Saarbrücker Str. 21
81379 München
Μόναχο 28 Μαίου 2016
Αγαπητέ Μανώλη,

με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 χρόνων ευλογημένης ζωής και πορείας σου, σε συγχαίρω εκ βάθους καρδίας.

Στο πρόσωπό σου και στη ζωή σου αποτυπώνοται με κάθε ακρίβεια τα πολυποίκιλα ιδιώματα του Κρητικού, όπως αυτά περιγράφονται στα περίφημα έργα του Νίκου Καζαντζάκη. Έχεις την ψυχική ευγένεια, τη θέληση για ζωή, την εργατικότητα και το πείσμα για επιτυχίες, τη παραδειγματική φιλοξενία, την ολόδοτη θυσία για τον συνάνθρωπο, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και την σπάνια ικανότητα να μετατρέπεις την άρνηση σε θέση και την απογοήτευση σε εμπνευσμένη δημιουργικότητα.

Τα πολυποίκιλα ταλέντα σου τα διέθεσες απλόχερα για την παροικία μας στο Μόναχο. Έθεσες την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή ανιδιοτελώς στην υπηρεσία και προβολή του ελληνισμού στο Μόναχο και στη γερμανική κοινωνία.

Ως πολυετής πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Μονάχου διέθεσες αμέτρητες ώρες και σημαντικά χρηματικά ποσά για την καλλιέργεια και τη μεταλαμπάδευση ηθών και εθίμων της Κρήτης στις νεώτερες γενεές και ιδιαίτερα στη βαυαρική κοινωνία.

Όχι μόνο ο πνευματικός πολιτισμός της Κρήτης αποτελεί το κέντρο της ζωής σου, αλλά και κυρίως η Κρητική Κουζίνα βρήκε στα εξαίρετα εστιατόριά σου τον επιτυχημένο εκφραστή της και αποτελεί μια ακόμη θαυμάσια γευστική γέφυρα μεταξύ Κρήτης και Βαυαρίας.

Η πολυετής ανιδιοτελής προσφορά σου στην Ελληνο-Βαυαρική Πολιτιστική Ημέρα που εορτάζεται κάθε χρόνο στην Odeonsplatz Μονάχου, αποτελεί την ποιό τρανταχτή αδιάψευτη μαρτυρία της αυτοθυσίας σου, της ανθρωπιάς σου και της εφαρμοσμένης φιλοσοφίας σου για τα κοινωνικά δρώμενα.

Ανήκεις, αγαπητέ Μανώλη, στους έλληνες που γράφουν ιστορία στο Μόναχο.

Εύχομαι ο Θεός να σε χαριτώνει περαιτέρω και να σου χαρίζει έτη πολλά και ευλογημένα, με υγεία και ακάματη θέληση για μελλοντικές δραστηριότητες.

Ο Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία
Απόστολος Μαλαμούσης
Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου

 

monaxo1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ