Επιμέλεια: Ευθϋμιος Χατζηϊωάννου.

Έντονες αντιδράσεις στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Κυβέρνησης, που εκφράζει μεταξύ των άλλων και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ο Νίκος Παππάς, έχει προκαλέσει ο διορισμός της Έλενας Παναρίτη, συνεργάτιδος του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, στην θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.syriza
Μέσω του twitter και κάνοντας retweet την ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη, την αντίθεσή του εξέφρασε και ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ζητεί από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να επανεξετάσουν την συγκεκριμένη επιλογή τους, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, κράτησε αποστάσεις, λέγοντας, πως πρόκειται για επιλογή του Γιάννη Βαρουφάκη και στην συνέχεια τόνισε: «Καλό είναι όλοι να αξιοποιούνται και όλοι να μπορούν να αλλάξουν θέση, δεν είναι, όμως, ανάγκη να είναι στην προμετωπίδα του αγώνα, αλλά μπορούν να την επικουρούν και τότε θα ήταν χρησιμότερο».

«Δεν είναι η πρώτη ατυχής επιλογή, αλλά είναι αυτή, που ξεπερνά κάθε όριο»

«Ακατανόητη» χαρακτήρισε την επιλογή της κ. Παναρίτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, προσθέτοντας, πως «προσβάλει στην κοινωνία». Έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook: «Η επιλογή Παναρίτη για το Δ.Ν.Τ είναι ακατονόητη και προσβάλλει την κοινωνία. Πρόκειται για πρόσωπο, που συμβολίζει το παρελθόν του μνημονίου. Δικαιολογημένα έχει προκαλέσει προβληματισμό στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση πρέπει να ληφθεί, όχι από ένα πρόσωπο, αλλά από τα αρμόδια συλλογικά κυβερνητικά όργανα».
Μέσω Twitter εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της και η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, σημειώνοντας, πως «δεν είναι η πρώτη ατυχής επιλογή, αλλά είναι αυτή, που ξεπερνά κάθε όριο».
«Πρέπει να ανακληθεί η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για τον εκπρόσωπο της χώρας μας στο ΔΝΤ, αλλιώς γεννάται το ερώτημα «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο»», έγραψε στον λογαριασμό της στο twitter η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη.

«Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα έπρεπε να έχει πολύ περισσότερα προσόντα από το προσόν του πρώην βουλευτή Επικρατείας του Γιώργου Παπανδρέου»

Στην τοποθέτηση της Έλενας Παναρίτη αντέδρασε και το “Ποτάμι”: «H συμφωνία καθυστερεί, αλλά τα στελέχη της διαπραγμάτευσης ήδη ανταμείβονται. Αναρωτιόμαστε, ωστόσο, αν η κ. Παναρίτη είχε κριθεί επαρκής για την διαπραγμάτευση και δεν την είχε αποσύρει ο Πρωθυπουργός, με τι πόστο θα ανταμειβόταν;», αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα έπρεπε να έχει πολύ περισσότερα προσόντα από το προσόν του πρώην βουλευτή Επικρατείας του Γιώργου Παπανδρέου».
Ειρωνική ήταν η αντίδραση και του ΠΑΣΟΚ: «Θέλουμε να συγχαρούμε θερμά τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό της κ. Παναρίτη στην θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Ένα ακόμη εμβληματικό πρόσωπο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, αφού λάμπρυνε τη θέση του βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στην οποία τη διόρισε ο κ. Γ. Παπανδρέου το 2009 και αφού απέκτησε πλούσια εμπειρία από το πρώτο μνημόνιο, έρχεται τώρα να βοηθήσει την κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου στην σύναψη και διαχείριση του τρίτου μνημονίου. Τα αποθέματα εμπειρίας και πολιτικού ήθους της νέας εκπροσώπου στο ΔΝΤ συνιστούν εγγύηση επιτυχίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ