Η τριήμερη επίσημη επίσκεψη της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής αποστολής στην Ουκρανία (16-18 Μαϊου) , αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της ομάδας φιλίας Ελλάδας- Ουκρανίας ,βουλευτή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Αθανασίου και τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς , αν. Τομεάρχη  Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού,  Βουλευτή Ν.Δ. Β΄Θεσσαλονίκης  Σάββα Αναστασιάδη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Κίεβο ,  η αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ουκρανίας,  την πρώτη ημέρα (17 Μαϊου 2018) συναντήθηκε  με μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και με βουλευτές του κοινοβουλίου της Ουκρανίας, με τους οποίους  συζήτησαν  θέματα κοινού ενδιαφέροντος και θέματα ομογένειας.

Επίσης συναντήθηκε με βουλευτές,  μέλη της Επιτροπής Επιστήμης και Παιδείας στο Κοινοβούλιο της Ουκρανίας και  με  καθηγητές και φοιτητές του Εθνικού Πανεπιστημίου  του Κιέβου Taras Shevchenko.

Τα  θέματα  που κυριάρχησαν στη συζήτηση  που ακολούθησε,  είναι αυτό  της  εκπαίδευσης  στις μειονοτικές γλώσσες,  η  ανάπτυξη  των Ελληνιστικών μελετών και του διακρατικού προγράμματος υποτροφιών για  Έλληνες φοιτητές στην  Ουκρανία, καθώς και  η προώθηση της ατζέντας κοινών δράσεων στο πλαίσιο της Ανθρωπιστικής  σφαίρας.

Σήμερα, τελευταία ημέρα επαφών (18 Μαϊου 2018) , η  Ελληνική  αποστολή συναντήθηκε με τους Ελληνικούς συλλόγους του Κιέβου  στην Ελληνική Πρεσβεία,  και άκουσε τα θέματα που τους απασχολούν, ενώ επισκέφτηκε  το Εθνικό Ιερό Συγκρότημα “Αγία Σοφία του Κιέβου” και την ιστορική κεντρική Πλατεία της Ανεξαρτησίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ