Το ετήσιο φεστιβάλ μπύρας στον Αρίλλα της Κέρκυρας από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου αναδεικνύεται σε ένα πολυπολιτισμικό γεγονός και κατορθώνει να συγκεντρώνει τους fan της εναλλακτικής διασκέδασης οι οποίοι δικτυώνονται, επικοινωνούν κι ενώνουν τις δυνάμεις τους και τις διαφορετικές κουλτούρες που εκπροσωπούν μέσα από τις γεύσεις της μπύρας και μέσω της γαστρονομίας, του χορού και της μουσικής. Στο φετινό «Corfu Beer Festival» η Κέρκυρα συναντά την Αγγλία, την Ιρλανδία ,τη Σκωτία και την Ουαλία του Ηνωμένου Βασιλείου και σ’ ένα διάστημα 5 ημερών παρουσιάζει τις παραδόσεις και την κουλτούρα τους. festival mpiras1

Μπύρες αλά…ελληνικά

Οι ζυθοποιίες του Ηνωμένου Βασιλείου που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ-The Little Beer Corporation (Αγγλία), Kelburn Brewing Company (Σκωτία), Conwy Brewery (Ουαλία), Everards Brewery (Αγγλία), Galway Bay Brewery (Ιρλανδία)-είναι ήδη έτοιμες να παρασκευάσουν τη μπύρα τους, στην Κέρκυρα! Με τη βοήθεια και συνεργασία της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας που θα διαθέσει στους φιλοξενούμενους ζυθοποιούς τις πρώτες ύλες και τον εξοπλισμό για να παράγουν τη δική τους μοναδική μπύρα στην Κέρκυρα, είναι βέβαιο ότι οι μπυρόφιλοι επισκέπτες θα απολαύσουν διαφορετικού τύπου μπύρες και πρωτότυπες γεύσεις.

Τραγούδια, χοροί, γεύσεις και ξεφάντωμα!

Κάθε μέρα του φεστιβάλ και μια γκάμα διαφορετικών εμ-μπυριών. Χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, παραδοσιακά και rock, pop και μοντέρνα. Ανάμεσά τους οι περίφημοι Ιρλανδοί «Celtic Storm», οι Λονδρέζοι Hammersmith Morris Mens, οι “Beer for Breakfast» που έρχονται με Κέλτικα, Αγγλικά και βέβαια ελληνικά ακούσματα αλλά και τοπικοί σύλλογοι με παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα. .

Μεταξύ των πιάτων που θα προσφέρονται ξεχωρίζει το παραδοσιακό αγγλικό Steak Pie, τα Fish and Chips, καθώς και τα Αγγλικού τύπου λουκάνικα. Από την Ελληνική κουζίνα, προτείνονται τα alltimeclasic Μουσακάς, Πίτα Γύρος, Σουβλάκια αλλά και λουκουμάδες για επιδόρπιο.

Οι μπυρόφιλοι της Θεσσαλονίκης πάνε Κέρκυρα

Αυτή τη φορά το κάλεσμα για όλους τους λάτρεις της μπύρας έρχεται από την Κέρκυρα. Και η Θεσσαλονίκη, η πόλη που ξέρει να εκτιμά ωραίες γεύσεις και διασκέδαση, ανταποκρίνεται στο κάλεσμα…Όσοι Θεσσαλονικείς επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν σε πενθήμερη εκδρομή που διοργανώνεται ειδικά για το Κερκυραϊκό Φεστιβάλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ