η ανταγωνιστικότητα συνεχίζει να υποχωρεί, αφού η Ελλάδα κατετάγη στην 67η θέση από την 61η θέση έναν χρόνο πριν, στον δείκτη ευκολίας άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

– Ο τομέας της ενέργειας αναμένεται να έχει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό ενώ ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και o καπνός, οι υπηρεσίες και ο τομέας των μη ενεργειακών βιομηχανικών αγαθών!

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, στο 1,4% αναμένεται να διαμορφωθεί ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο του 2017, παρουσιάζοντας μικρή μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (1,5%)!
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, σε ό,τι αφορά τα κύρια συστατικά του πληθωρισμού της ευρωζώνης, ο τομέας της ενέργειας αναμένεται να έχει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό (3%, σε σύγκριση με 3,9% τον Σεπτέμβριο), ενώ ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και o καπνός (2,4%, σε σχέση με 1,9% το Σεπτέμβριο), οι υπηρεσίες (1,2% σε σχέση με 1,5% το Σεπτέμβριο) και τέλος, ο τομέας των μη ενεργειακών βιομηχανικών αγαθών (0,4% σε σχέση με 0,5% το Σεπτέμβριο).