– Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται βέβαιος, ότι η Κυβέρνηση θα αντέξει, ενώ επιδιώκει εθνική συνεννόηση για τα μείζονα θέματα με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Μετά την τελευταία ψηφοφορία στην Βουλή και την διαγραφή δυο βουλευτών από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της συγκυβέρνησης, αλλά και την αποχώρηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, οι φήμες για σχηματισμό Οικουμενικής Κυβέρνησης στην Ελλάδα έχουν..οργιάσει!
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την εφημερίδα “Real News”, οι δανειστές πιέζουν για «διεύρυνση» της Κυβέρνησης και διαμηνύουν στην Αθήνα, ότι «η πολιτική σταθερότητα αποτελεί προϋπόθεση για την ρύθμιση του χρέους». Μάλιστα, οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές διαμηνύουν σε ΠΑΣΟΚ και “Ποτάμι” να συμμετάσχουν στην Κυβέρηση και -σε κάθε περίπτωση- να στηρίξουν τα μέτρα που θα ληφθούν ώστε να μην διακινδυνεύσει το πρόγραμμα.
Από την πλευρά του, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται βέβαιος, ότι η Κυβέρνηση θα αντέξει, ενώ επιδιώκει εθνική συνεννόηση, προγραμματίζοντας -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- να συγκαλέσει ακόμα και Συμβούλιο κομματικών αρχηγών για μείζονα αλλά και επιμέρους θέματα, όπως το Προσφυγικό. Επιπλέον, θα ζητήσει τις θέσεις των ηγεσιών των κομμάτων της Αντιπολίτευσης σε θέματα, όπως ο εθνικός διάλογος για την Παιδεία και το Ασφαλιστικό.

“Οι Γερμανοί έχουν «καβάτζα» τρίτο και τέταρτο κομμα για να τα ρίξουν στην Κυβέρνηση, καθώς αναμένονται νέα προβλήματα, όταν πάνε στην Βουλή προς ψήφιση το Ασφαλιστικό και τα άλλα σκληρά μέτρα”

Πάντως, οι φήμες και τα σενάρια για σχηματισμο Οικουμενικής Κυβέρνησης ή για αλλαγές στον Κυβερνητικό Σχηματισμό έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται ραγδαία προς κάθε κατεύθυνση, καθώς τροφοδοτούνται και από το εξωτερικό. Μάλιστα, σημαντικό ρόλο παίζουν και Πρεσβείες μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών στην Αθήνα, που φαίνεται να βολιδοσκοπούν τις προθέσεις συγκεκριμένων πολιτικών παραγόντων, ως προς την ενδεχόμενη συμμετοχή τους σε ένα νέο Οικουμενικό κυβερνητικό Σχήμα.vouli
Έτσι, σύμφωνα και με άλλες δημοσιογραφικές πηγές, οι Γερμανοί έχουν «καβάτζα» τρίτο και τέταρτο κομμα για να τα ρίξουν στην Κυβέρνηση, καθώς αναμένονται νέα προβλήματα, όταν πάνε στην Βουλή προς ψήφιση το Ασφαλιστικό ή άλλα μέτρα-σκληρά για τον ελληνικό λαό. Όπως αναφέρουν οι πηγές αυτές, οι δανειστές κουβεντιάζουν παρασκηνιακά και έχουν ως εύκολη λύση την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ , το “Ποτάμι”, ακόμα και την “Ένωση Κεντρώων” του Βασίλη Λεβέντη. Άλλωστε, ο ίδιος ο κ. Λεβέντης έχει επισημάνει κατ’ επανάληψη, ότι συνομιλεί με την γερμανική πρεσβεία και το Βερολίνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ