-“Οι κάτοχοι τετοιων τίτλων σπουδών πρέπει να δώσουν εκ νέου εξετάσεις, προκειμένου να αποκτήσουν νόμιμα τίτλο σπουδών για να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η ισονομία”.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Εξετάσεις πιστοποίησης για όσους έχουν εντοπιστεί στο Δημόσιο με παράτυπους τίτλους σπουδών, προγραμματίζει μέσα στους επόμενους μήνες το Υπουργείο Παιδείας, αφού, σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή, τα περιστατικά Απολυτηρίων Λυκείου, που χρήζουν εκ νέου νομιμοποίησης, ξεπερνούν τις 2.500!
Συγκεκριμένα, η ίδια πηγή, μιλώντας στην εφημερίδα “Αυγή”, ανέφερε, ότι έχει γίνει έρευνα για το θέμα αυτό και έχουν βρεθεί ήδη πάνω από 2.500 τέτοια απολυτήρια. “Μετά τις Πανελλαδικές εξετάσεις προσανατολιζόμαστε να γίνουν οι εξετάσεις αυτές”, δήλωσε στην “Αυγή”.
Αναφορικά με τα Απολυτήρια αυτά, επισημαίνεται, ότι πρόκειται για Απολυτήρια, που δίνουν διάφορα ιδιωτικά σχολεία σε “εικονικούς” μαθητές, οι οποίοι, ουσιαστικά, τα πήραν, χωρίς να φοιτήσουν σε αυτά.

“Όσοι εκ των κατόχων των παράνομων τίτλων εργάζονται αυτή την στιγμή στο Δημόσιο, αλλά και όσοι περιμένουν να διοριστούν, θα πρέπει να δώσουν εκ νέου εξετάσεις, προκειμένου να αποκτήσουν νόμιμα τίτλο σπουδών για να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η ισονομία”

Σχετικά περιστατικά, όπως αυτά, που αφορούν κάποια Ναυτικά, ως επί το πλείστον, Λύκεια του Πειραιά, έχουν ήδη δει το περασμένο διάστημα το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με την “Αυγή”, την Τετάρτη η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) κατήγγειλε στο ΑΣΕΠ και στον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορο Βερναρδάκη, είκοσι διορισμούς, που έγιναν την ίδια ημέρα στο Δημόσιο, κάνοντας λόγο για “σκάνδαλο διορισμών” κατόχων Απολυτηρίων ιδιωτικών ΤΕΕ της Άρτας.
Στην επιστολή προς τον ΑΣΕΠ, η ΟΙΕΛΕ θυμίζει, ότι: “Σύμφωνα με το Αρ. Πρωτ.: Σ.Ε.Ε.Δ.Δ./Φ.1/ΕΜΠ1347 πόρισμα της τριμελούς Επιτροπής Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που εκδόθηκε ύστερα από εντολή του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου, όσοι εκ των κατόχων των παράνομων τίτλων εργάζονται αυτή την στιγμή στο Δημόσιο, αλλά και όσοι περιμένουν να διοριστούν, θα πρέπει να δώσουν εκ νέου εξετάσεις, προκειμένου να αποκτήσουν νόμιμα τίτλο σπουδών για να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η ισονομία”.

Επιτακτική είναι η ανάγκη για άμεση ρύθμιση στην ιδιωτική εκπαίδευση και για την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων, που ισχύουν σε αυτή, υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Παιδείας

Χθες, η ΟΙΕΛΕ ζήτησε συνάντηση με τον κ. Βερναρδάκη επί του θέματος, ενώ την ίδια ώρα ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, ζήτησε από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να “του γνωρίσουν τον αριθμό των μαθητών, που μετεγγράφηκαν κατά το τρέχον σχολικό έτος, από δημόσια σε ιδιωτικά Λύκεια σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς τους, στην τελευταία τάξη του Λυκείου ανά σχολική μονάδα (προέλευσης και υποδοχής)”.
Αυτά τα περιστατικά φέρνουν στην επιφάνεια ολοένα και πιο εμφατικά την ανάγκη για άμεση ρύθμιση στην ιδιωτική εκπαίδευση και για την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων, που ισχύουν σε αυτή, υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Παιδείας.

YPOURGEIO1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ